keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

DIY: Hyönteisiä sisustukseen

Varmaan monella diy-ihmisellä on ongelmana, ettei arjen keskellä löydä aikaa projekteille? Minulla oli ainakin talvella ja keväällä aika tosi kortilla, mutta nyt kesällä on ihanasti kerennyt tekemään kaikkea kivaa. Yksi tämän kesän ekoista tuunailuista oli junnuna kuvataideleirillä tehdyn puisen laatikon uudelleen maalaaminen.


Aiempi maalipinta oli halloween-teemainen ja vähän tönkkö, mutta varmasti vuonna 2006 mielestäni hieno. Hiomisen jälkeen boksi sai uuden pohjamaalin ja edelleen tummanpuhuvan mutta astetta tyylikkäämmän hyönteisteeman. Hyönteiset sisustuksessa tuntuvat olevan nyt trendikäs teema, mutta olen ollut niistä aiemminkin innoissani. Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? Mitä mieltä ylipäätään olette vuosia vanhojen diy-juttujen uudistamisesta? Mielestäni toki jotain vuosia sitten itse tehtyjä asioita on mukava säästää muistoina, mutta usein on tärkeämpää että tavara elää tarpeen mukaan. Tämä sopii nyt mielestäni paremmin nykyiseen sisustukseen.


Ensi viikolla blogi täyttää neljä vuotta! Synttärigiveawayn palkinto on ollut perinteisesti jotain itse tehtyä ja diy-teemalla mennään nytkin. Äänestäkää tähän postaukseen kommentoimalla kumman palkinnon haluatte arvottavaksi, asusteen vai piirustuksen?

Translation:
I guess that for many people there is hard to find time for DIY during busy weekdays. My winter and spring were very hectic but luckily I have had time for my projects in summer. One of my projects has been repainting an old wooden box that I have made in art summer camp 2006.

The earlier style was halloween themed and a bit clumsy but I guess that I loved it that time. After sandpaper I repainted it and made still dark but more delicate insect theme. What do you think? In my opinion this fits a lot better now in our decoration.

20 kommenttia:

 1. Ah, tää laatikko on aivan ihana! ♥ Mustakin vanhojen itse tehtyjen juttujen uudistaminen on ihan ok, jotta tavara ei vaan jää käyttämättömänä laatikon pohjalle. Muistot säilyy ihan yhtä hyvin kuvamuodossakin. :)

  Ite tykkäisin enemmän asusteesta arvontapalkintona, sillä mulla ei oikein ole paikkaa esitellä edes omia piirustuksia. Unohdin muuten omat blogisynttärit tänäkin vuonna. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eni! ♥ Kurja tuota boksia olisi vanhanlaisena ollut roskiinkaan heittää, kun hyvinhän se asiansa ajaa.

   Tilan puute on kyllä varmasti monelle kuvataideihmiselle ongelma. Varsinkin kun ei ole omistuskämppä, niin ei oikein passaa tehdä mitään kovin kompleksisia taulusommitelmia. Voihan niitä blogisynttäreitä myöhemminkin juhlistaa! :D

   Poista
 2. Tostahan tuli tosi kiva ja se on niin hienon näkönen ja sopivan minimalistinen, eli juuri nykysisustukseen erittäin hyvin istuva! En osaa sanoa mikä olisi hyvä "arpajaispalkinto", ehkä piirustus, vaikka muotokuva valokuvista tai jotain semmosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Tykkään itsekin tuosta, kun on vähän hillitympi mutta silti löytyy jotain mielenkiintoista yksityiskohtaa. Jos päädytään arpajaispalkintona piirustukseen, niin pidän teeman kuitenkin vielä salassa ;) Kiitos mielipiteestä ♥

   Poista
 3. Ihana! Fiksuahan se on uudistaa tavaroita, niin pääsevät taas käyttöön eivätkä pölyty jossain kaapin nurkissa. :) Piirustusta ei ole tainnutkaan olla giveawayna, semmoinen oisi kyllä kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Piirustusta ei tosiaan ole aiemmin giveawayssa ollut. Katsotaan ensi viikolla mihin ollaan teidän mielipiteiden pohjalta päädytty!

   Poista
 4. Ihana rasia! Miten nuo ötökät on tuohon tehty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selena! Pohja on maalattu mattamustalla akryylimaalilla ja siihen valkoisella maalilla nuo öttiäiset, ei mitään sen kummempaa. Pienissä suosikkisiveltimissäni ei ole harjaksia jäljellä juuri ollenkaan, joten hieman taululiitumainen vaikutelma johtunee siitä :D

   Poista
 5. Lopputulos on aikas wau. Boxi näyttää ihan siltä kuin se olisi hankittu sisustusliikkeestä. Uudistaminen kannattaa aina vaikka kyseessä olisikin joku vanha diy ihan siitä syystä että se on eettisempää kuin hankkia uutta kampetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hannabella! Useimmille tavaroille tosiaan on mahdollista antaa uusi elämä, jos ei omassa kodissa niin jossain muualla. Tämä helmi tosin jää ehdottomasti omaan käyttöön. Mielenkiintoista seurata sitten 11 vuoden päästä taas, että olenko tuohon vielä tyytyväinen :D

   Poista
 6. Tosi nätti loota! Ihan tosiaan näyttää siltä että olisi varta vasten ostettu kotiisi :D Tuunailu ja tusailu best, sitä kannattaa harrastaa paljon :) Äänestän piirustusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pyrin jatkossa myös julkaisemaan näitä tuunailu- ja diy-juttuja taas säännöllisemmin blogissa :)

   Poista
 7. Vau tuo laatikko on niin hieno! Itse äänestän asusteen puolesta :)

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Tuollainen laatikko kyllä kelpaisi omallekin pöydälle! Älyttömän hieno ♥

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunis laatikko, hieno muutos ja sopii sisustukseen paremmin! :)

  VastaaPoista
 10. Tosi upee lopputulos! Katoin ensin, että oot käyttänyt jotain valmista "siirtokuvaa" mutta onko tuo kuitenkin vapaalla kädellä piirretty? :O Mahtava jokatapauksessa!
  Minäkin tuunailen välillä uusiksi vanhoja diy-juttuja. Maku kun muuttuu vuosien saatossa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadya! Kuvat on siis tosiaan vapaalla kädellä mallista tehtyjä. Ensin lyijykynällä hahmoteltu ja sitten maalia päälle :) Ihanaa miten niin monet vanhat diy-tavarat saa vuodesta toiseen elämään arjessa mukana.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥