Sivut

torstai 21. joulukuuta 2017

DIY: Kuusenkoristeet

Uskomatonta, että joulu on ihan kohta! Viikonloppuna tehtiin isän kanssa maalle kuusenhakureissu ja haettiin vanhemmille sekä minulle joulupuut ja vietettiin tosi kiva päivä. Tänä vuonna halusin meillekin ihan kunnon joulukuusen sisälle.

Kuusen lisäksi juurikaan muita joulukoristuksia meillä ei ole valkoista joulutähteä ja paria tonttukoristetta lukuunottamatta. Jouluisten verhojen tai pöytäliinan vaihtaminen on minun makuuni jo vähän liikaa, vaikka monen muun kotona nekin toki näyttävät kauniilta.


Kuusenkoristeita löytyi ennestään vain muutaman hassun pallon verran, mutta sisäkuusi tietenkin kaipasi enemmän koristuksia. Aloitin niiden tekemisen itseasiassa jo kesällä keräten kauniita männynkäpyjä. Maalasin ne osittain hopean sävyisiksi akryylimaalilla. Nauhat rusetteihin ja ripustuslenkkeihin kuten myös helmet löytyivät tarvikevarastoista valmiina. Nauhoista osa oli kierrätettyjä.


Latvatähden meinasin ensin ostaa kaupasta, mutta lopulta päätin tehdä senkin. Tähteen käytetty kartonki on piirustuspaperilehtiön jämäkkää takapahvia. Leikkasin kaksi tähden muotoista kappaletta, jotka maalasin osittain valkoisiksi, lakkasin, liimasin ne yhteen ja niiden väliin rautalangan, jolla tähti kiinnitetään kuuseen. Halusin vielä tähdestä jotenkin spesiaalimman, joten lisäsin siihen vielä viisarit, jotka olin saanut muutama vuosi sitten vestonomiporukan pikkujouluista.


Pikkurahallakin saa siis aika kivan näköiset joulukoristeet aikaan. Minkäänlaisia jouluvalojakaan ei meiltä valmiiksi löytynyt, joten ne piti kuitenkin ostaa kaupasta. Mietin pitkään millaiset valot sopisivat, ja lopulta päädyin Airamin Minniin Champagne-värisenä. Kullan ja hopean sävyt toimivat tosi kivasti yhdessä. Nämä toimivat myös varmasti talvella joulun jälkeen ja syksyllä iltojen pimetessä tunnelmanluojina.


Onko teillä joulukuusta tai koristellaanko teillä kotia jotenkin muuten jouluksi?

Translation:
First time ever I have a christmas tree in my own place (okay, last year I had one in the balcony but it does not count)! I had to make some christmas tree decoration so I collected pine cones last summer and painted them partly and glued some bows and ribbons to them. I considered of buying the star but I made it also by myself using cardboard, acrylic paint, varnish, wire and clock pointers. The most of the accessory I already had and some of them were recycled. The lights I had to buy from store. It is Airam Minni in color Champagne.

How is your home decorated for yule?

8 kommenttia:

  1. Nuo kävyt varsinkin ovat tosi ihania! Ja vitsi tuollainen pienempi joulukuusi on söpö, ensi vuonna on ehkä saatava sellainen :D Nyt ei ole mitään, minkä alle lykätä edes lahjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Alunperin piti kyllä ottaa vielä pienempi kuusi, mutta sitä vähän hämääntyi metsässä paljon isompien puiden keskellä :D

      Poista
  2. Onpas söpöt käpykoristeet rusetteineen. :) Latvatähti on paljon kivempi kuin ne kuusenköynnoshapsunauhamaiset perustähdet, joita kaupoissa myydään.

    Hankin jokunen vuosi sitten eräästä verkkokaupasta pienen valkoisen pöytäkuusen. Se on mulle justiinsa sopivan kokoinen ja siitä kätevä, ettei karise lainkaan. Koristelen sen aina pienillä kultaisilla kuusipalloilla, ruskealla sekä vihreällä helminauhalla sekä vanhanaikaisilta näyttävillä enkelikoristeilla. Joulukuusen lisäksi olen koristellut kotini tekomisteliköynnöksellä ja parilla muulla koristeella.

    Rauhallista joulua sulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Juuri sellaisia perustähtiä tuli paljon vastaan tai sitten sellaisia liian ökyn näköisiä, joiden kanssa nuo kävyt ei näyttäisi miltään :D

      Tuollainen pieni pöytäkuusi kuulostaa kyllä kätevältä! Ei vie niin hurjan paljon tilaa ja myös ihanan kuuloiset nuo koristeet :)

      Hyvää joulua myös sinulle! <3

      Poista
  3. vautsi kuinka hienoja! nuo kävyt on tosi söpöjä ^^ <3

    VastaaPoista
  4. Onpas ihana idea käyttää käpyjä koristeina! Meillä oli tänä vuonna kuusen sijasta vain itsetehty havukranssi seinällä, koska perheeseen otettu uusi virkeä kissanpentu olisi ihan takuuvarmasti kaatanut kuusen kymmenessä minuutissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadya! Meillä on myös tuollaisia osittain maalattuja käpyjä yhdessä kukkamaljakossa. Joulukuusi ja kissa on kieltämättä vähän vaikea yhdistelmä. Voi nopeasti olla kuusessa semmoinen turhan eloisa karvainen kuusenkoriste :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥