Sivut

tiistai 23. tammikuuta 2018

Koppakuoriainen teekupissa



Muistatteko viime vuodelta H&M Homen mukit, joissa oli sininen koppakuoriainen? Hypistelin moneen kertaan mukia myymälässä toistellen mielessäni, ettei me tarvita uusia mukeja. Kyseinen muki tuli kuitenkin vastaan vielä Fidalla alle eurolla. Tietenkin se lähti mukaan! Muki on myös täydellinen tilavallekin teesihdille.

Tällä hetkellä valikoimista löytyy söpöllä pörriäisellä ja "Bee happy"-tekstillä varustettuja astioita, mutta yritän malttaa mieleni ellei niitä samalla tavalla lähes ilmaiseksi tule vastaan.


Koppisteemaa jatkaen esittelyssä on nyt ruotsalaisen Sköna Tingin musta lakritsitee, jonka ostin viime kesänä. Joudun myöntämään, että ostopäätös syntyi lähinnä pakkauksen takia - en nimittäin erityisemmin pidä lakritsiteestä, ainakaan sellaisesta jossa laku on pääosassa. Tämän teen juominen on siis tapahtunut lähinnä opettelumielessä. Lyhyellä haudutusajalla ja pienellä määrällä teenlehtiä maku alkaa olemaan ihan jees.

Katsoin muuten muutama viikko sitten mielenkiintoisen dokumentin teen historiasta! Taistelu teestä kertoo kasvitieteilijä Robert Fortunesta, joka 1840-luvulla vakoili kiinalaisia teeviljelmiä selvittääkseen teen salaisuuden. Britit halusivat taata teen saatavuuden, sillä rakastetun juoman loppumisen pelättiin johtavan kapinaan. Dokkari löytyy vielä vajaa pari kuukautta Yle Areenasta!


Miten teidän viikko on alkanut?

Translation:
Do you remember a mug in H&M Home last year which had a picture of a blue beetle? I dreamed of it many times and tried to tell myself that we don't need any more mugs. Then I found it from flea market and the price was so low that I had to buy it! The mug is big enough even for large tea strainer! Right now H&M Home is selling mugs with cute "Bee happy" print but I try to not to buy.

Then more beetles! I bought last summer black licorice tea - mostly because of the cute beetle packing. Unfortunately I don't even like licorice tea that much! Drinking this tea has been mostly like a learning experience. Now I start to think that the flavour is okay if the tea is really really mild.

How has your week started?

10 kommenttia:

  1. Loistava löytö! Joskus joku tuote jää kaihertamaan, ja silloin onkin älyttömän hauska sattumus, että samainen tuote tulee kirppiksellä vastaan. Ja lakuteestä en perusta minäkään. Sen maku on pelkilteen aivan liian outo ja makea. Yrttihaudukkeissa muiden yrttien seassa se on hyvää. Etenkin mintun ja kanelin kanssa. (Ihan Liptonin Moroccan mint tms. Suosittelen!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kävi tosiaan tuuri! Usein noita mieleen jääneitä tuotteita kun ei enää onnistu myöhemmin löytämään (muistelen edelleen kaihoisasti yksiäkin leggareita, joita oli Henkkamaukassa viitisen vuotta sitten, nyyh). Yrttihaudukkeissa yms. lakritsi kyllä monesti toimii paremmin kuin sellaisenaan! Kiitos Fanni suosituksesta, tuo Moroccan mint kuulostaa kyllä ihanalta. Ehkä otan selvää olisiko jotain vastaavan kaltaista tarjolla muilla merkeillä tai sitten tingin periaatteestani ja ostan tuota Liptonia kerrankin! :D

      Poista
  2. hauskannäköinen tee muki :)! pitäis itekkin varmaan alkaa panostamaan kivoihin tee mukeihin niin sitä teetäkin tulisi varmasti juotua useammin :D
    ps. lakritsi tee on ihan parasta 8) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat astiat ylipäätään tekee arkisistakin ruoista monesti paljon houkuttelevampia. Ja toki kannattaa panostaa siihen hyvään teehenkin ;) Lakritsi taitaa olla teemakuna sellainen, joka jakaa mielipiteitä!

      Poista
  3. Toi on kyllä super söpö muki! :) Mulla on myös ihan semmonen oma yksilöity teemuki käytössä, sain sen joululahjaksi mieheltä, koska juon kuulemma niin paljon teetä. Se on semmonen puolen litran Arabia-sarjaa oleva kuppi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana tuollainen yksilöity muki ja mukavan henkilökohtainen lahjaideakin ollut miehellä! Siitä kyllä kelpaa sitten juoda hyvää teetä! :)

      Poista
  4. Söpö muki! Mä rakastan lakuteetä, Clipperin lakutee <3 Sitä on hyvä juoda kun makeannälkä iskee. Mäkin katoin ton dokkarin, jännä että aina oon ollu teeihminen, mut teen historia on kyllä jääny pimentoon, hienosti toteutettu dokkari ja mielenkiintonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en oikeastaan ollut teen historiaan kovin tarkasti perehtynyt. Toki jotain perusjuttua oli tiedossa, mutta ei kovin paljoa. Tuo dokkari valotti kivasti teen viljelyä ja sen laajenemista maailmalle! :)

      Poista
  5. Oi täällä kanssa yksi ötökkäfani, ja tsekkasin myös diy-postauksistasi sen rasian tuunaamisen ötökkäteemalla. Olen myös pyöritellyt jotain ötökkätuunaushommia päässäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Bongailin talven alennusmyynneistä myös hyönteisteemaisia metalliesineitä ainakin Hemtexiltä ja H&M:stä, mutta ne jäivät kuitenkin kauppaan. Täytyykin pitää sinun blogiasi silmällä, jos jossain vaiheessa päädyt ötökkätuunailua toteuttamaan ja laittamaan blogiin asti! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥