Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2018

3 x herkkuteetä Porvoosta

Maaliskuisen pussiteepostauksen jälkeen palataan taas iroteen maailmaan. Minulla on muuten nyt huhtikuulle tiedossa monenlaista kivaa teejuttua. Suunnitelmissa on Tea tasting -tilaisuuteen osallistumista ja ostoksia Demmersiltä ja ehkä Unssistakin. Vaikka eihän meiltä siis tee ole lopussa. Laskin pääsiäisenä teevaraston ja meillä on yhteensä 33 erilaista teetä ja muuta hauduketta. Ollaankin vitsailtu, että meillä on ehkä Hyvinkään laajin teevalikoima, jos ei lasketa ruokakauppoja...

Irtoteearviot laahaavat, ja nyt mennään vasta viime kesän ostoksissa. Pahoittelut siitä! Yritän saada pikkuhiljaa tätä aikaväliä kurottua pienemmäksi. Nyt kuitenkin vuorossa viime kesän herkkuja Skafferilta Porvoosta. 2017 oli heille tullut monta ihanaa uutuutta! Niistä mukaan tarttui kaksi maustettua mustaa teetä ja yksi maustettu virheä.



Strawberry & rose on maustettu vihreä tee, jonka tuoksu on ihanan makea. Sekä kuivissa lehdissä että haudutetussa teessä huomaa hyvin niin mansikan kuin ruusunkin. Tee maistuu yhtä söpölle kuin miltä näyttääkin! Juon teeni yleensä ihan sellaisenaan, mutta varsinkaan tämä ei todellakaan kaipaisi yhtään hunajaa tai sokeria lisäksi. Tästä tulee ihanasti kesä mieleen!

Earl grey laventeli oli ihan mahtava bongaus, koska rakastan laventelia. En ole juurikaan nähnyt laventelilla maustettuja teelaatuja, kumma kyllä. Laventelin makeus, raikas bergamot ja mustan teen aromikkuus toimivat yhteen super hyvin! Nyt harmittaa kun ostin tuota vain 30 g ja muita 50 g. Toivottavasti tämä on pysynyt valikoimassa!

Pomegranate & cranberry on nimensä mukaisesti musta tee, joka on maustettu granaattiomenalla ja karpalolla. Saatan usein kokea mustat marjateet vähän tylsiksi, mutta tämä maistui kuitenkin hyvin. Karpalo toimii teessä hyvin ja granaattiomena kirkastaa makua. 

Kohta alkaakin kevät olemaan niin pitkällä, että voi alkaa suunnittelemaan uutta Porvoon reissua. Täytyy toivoa, että tuo ihana Earl Grey Laventeli olisi säilynyt valikoimissa siihen asti!

Onko Skafferi teille tuttu ja jos on, niin mikä tee on ollut suosikkinne?

Translation:
So after last month's popular teabag post it is time to return to the world of loose leaf tea. By the way I have planned lots of interesting tea related doing for April! I'm going to participate Tea tasting event and I'm planning to make some purchases from Demmer's Teehaus and maybe from The Ounce also. Even though we are not running out of tea any day soon. On Easter I counted our tea and other infusion supplies and we have 33 total. We have been joking that we may have the largest tea selection in Hyvinkää if we don't count in the stores!

I'm so sorry that my loose leaf tea reviews are so late but now it's time to check out what I bought from Skafferi Porvoo last summer!
  • Strawberry & rose / Flavoured green tea. This is really sweet and you can notice the flavours of both strawberry and rose clearly. It tastes as cute as it looks like! Reminds me of summer!
  • Earl grey lavender / I fell totally in love with this one because I love lavender! Too bad I did buy this less than the others. Lavender works really well with bergamote and I really hope that Skafferi has this in their selection still.
  • Pomegranate & cranberry / Black tea with pomegranate and cranberry. Actually most blends with black tea and red berries are the ones that I find a bit boring but there are also some exceptions. This was a nice blend.

8 kommenttia:

  1. Kerran oon maistanut jossain kahvilassa kyseisen merkin teetä, silloin muistaakseni otin tuota mansikan ja ruusunlehden makuista, tykkäsin! Tämä ja Clipperin teet on milteinpä ainoita jotka muhun uppoo.

    jennytokoi.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny kommentista! Kiva kuulla, että oli jotain tuttua tässä postauksesta ja että olit tykännyt! Clipperit on kyllä myöskin hyviä :)

      Poista
  2. Tuo karpalo ja granaattiomena kuulostaa ihanalta yhdistelmältä! Pitääpä pistää korvan taa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kokeile ihmeessä tuota jos Skafferilta löytyy tai jos muilla on vastaavia! Olisi muuten tosi kiinnostavaa lukea myös sun teesuosikeista joskus! :)

      Poista
    2. Hehee! Mä oon niin hassu teefani että mulla menee tosi kausittain, tykkäänkö ees. Sit taas silloin tällöin tulee litkittyä koko ajan. Seuraavan kerran kun teekausi iskee, kirjoitan varmasti jotain! :D

      Poista
    3. Kausittainen teenkulutus kuulostaa tutulta, jaan nimittäin kotini samankaltaisen ihmisen kanssa :D Meillä on edelleen yksi maustettu rooibos avomiehen ekasta teekaudesta jääneenä ja nyt uuden teekauden alkaessa kaappeihin ilmestyi läjäpäin klassisia aasialaisia laatuja.

      Poista
  3. Näitä en ole maistanut mutta tuo eka kuulostaa aivan ihanalta! Laventelistakin kyllä tykkään, mutta kun nää vihreät nyt yleensä on mun suosikkeja.

    Olen tämän sun blogin myötä innostunut teen juonnista taas uudelleen vuosien jälkeen. Täältä onkin nyt ihana bongailla vinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ensimmäinen oli kyllä todella herkullinen! Laventelia on super harvoin teessä muutenkin, mutta vihreässä teessä en ole tainnut törmätä siihen ollenkaan.

      Ihana kuulla, että tämä blogi on innostanut juomaan teetä useammin. Kiitos Salla! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥