Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2018

Kahvila- ja kauppavinkkejä Tallinnaan

Toukokuun alkupuolella otettiin äidin kanssa lomaa koulusta ja töistä ja suunnattiin yön yli kestävälle reissulle Tallinnaan. Tarkoitus oli kierrellä kaupunkia ja kauppoja, syödä hyvää ruokaa ja viettää kunnolla aikaa yhdessä. Myymälöiden ja kahviloiden osalta jämähdän helposti niihin kaikkiin vanhoihin suosikkeihin, mutta tulipa löydettyä myös upeasti konseptoitu kauppa pullollaan erään tietyn merkin luonnonkosmetiikkaa. Poimin tähän postaukseen nyt reissun suosikkikohteeni.


Kehrwieder

Vanhan kaupungin Kehrwieder on varmaankin suosikkikahvilani Tallinnassa. Kivijalan ja kellarikerroksen välimaastossa toimivan kahvilan tunnelma on persoonallinen ja hämyinen. Kynttilöitä poltetaan ympäri vuoden. Leivoksista lempparini on nostalginen mustikkapiiras. Sen kanssa join milky oolongia, jota en ole vieläkään muistanut ostaa mistään kotiin, vaikka se on keikkunut ostoslistalla jo tovin.

Kahvikissojakin hemmotellaan, sillä kahvilassa tarjoiltu kahvi on paahdettu kadun toisella puolella sijaitsevassa Kehrwiederin kahvi- ja suklaapuodissa. Kahvila sijaitsee ihan Raatihuoneentorin kupeessa osoitteessa Saiakang 1.


Kohvieri

Teen ystävien kannattaa myös poiketa osoitteessa Olevimägi 11, jossa sijaitsee Kohvieri. Valikoimista löytyy huima määrä teetä ja valikoiman päälaino on maustetuissa laaduissa. Lisäksi siellä myydään teetarvikkeita ja maustettuja kahveja.

Teetarvikkeista huomioni kiinnittivät jännän muotoiset teesihdit, joita Suomessa en ole nähnyt. Osa noista vaikutti ihan käteviltä, mutta vähän jäi mietityttämään, onko kapeassa hylsyssä kylliksi tilaa kun tee turpoaa haudutuksen aikana? Joka tapauksessa palvelu oli jälleen todella ystävällistä ja mukaan tarttui muutamaa teetä, vaikka keittiön teehylly ei olisi kaivannut yhtään lisää täytettä.


Natura Siberica konseptimyymälä @ Viru Keskus

Ehdottomasti paras uusi bongaus oli Natura Siberican konseptimyymälä, joka löydettiin ihan sattumalta. Myymälän valikoima on valtava ja kauppassa meillä vierähtikin helposti ainakin puoli tuntia.

Tuotetarjonnan ohella sydämeni vei brändin mukainen liikkeen sisustus. Hyllyjen päällä oli paljon jänniä yksityiskohtia. Hyllyllä nököttävää hellyyttävän pörheää jääkarhua tuli ehkä ohimennen paijattua. Koskahan tämmöinen Natural Siberican konseptimyymälä saataisiin Suomeenkin?


Oliko näissä sinulle uusia tuttavuuksia ja mitä vinkkejä sinulla on Tallinnaan?

6 kommenttia:

  1. Olen Tallinnassa käynyt viimeksi 11 vuotta sitten. Usein olen pohtinut, että pitäisi lähteä reissuun, mutta kun ei saa aikaan. :D Nämä olivatkin kivoja vinkkejä, ennen joulua olisi kiva käydä vähän katselemassa joulumarkkinatunnelmia.

    Kohvierin kyltti on ihana! Rakastan tuollaisia vanhanaikaisia kylttejä aivan älyttömästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo vuosiin käynyt Tallinnassa joulun aikoihin! Siellä olis kyllä varmasti ihanan tunnelmallista silloin :)

      Vanhat kyltit on tosi kauniita ja tuon teekannun muodon ansiosta kyltti ja koko kauppa alunperinkin sattuivat silmään. Muuten olisi varmaan epähuomiossa tullut käveltyä ohi.

      Poista
  2. Kaikki ovat mulle aivan uusia. Itse viihdyn hyvin tietyissä vaateliikkeissä (bershka/pullnbear) lähellä satamaa. Näitä kun meiltä ei löydy. Uudella ostarilla myös terranova joka poistui keskustasta. Lisåksi rimistä tekee hyviä peruslöytöjä suomea edullisemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bershkan ja nuo muut tsekkaan myös yleensä aina läpi juuri sataman ja Viru Keskuksen välimaastosta. Siellä on myös ihana Kalevin herkkupuoti! Mun pitäisi joskus yrittää tutustua niihin ydinkeskustan ulkopuolisiinkin ostareihin paremmin :)

      Poista
  3. En ole Tallinnassa käynyt, mutta Milky Oolongista tuli mieleen, että on itsekin pitänyt ostaa. Paikallisesta kahvilasta loppui, sitä mie aina yleensä hörpin silloin kun en juonut kahveja, joten olisi sitä kiva olla kotonakin. Ihania paikkoja näyttää olevan kaikki, että jos joskus liikenisi hankkimaan sen passin ja käymään Tallinnassakin, niin tietääpi sitten minne mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä milky oolongissa on kun sitä ei muista! Ehkä ensi kerralla :D Tsekkaa toki nuo jos joskus Tallinnaan satut. Ja Natura Sibericaa toki saa monelta jälleenmyyjältäkin Suomessa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥