Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2018

Hämeen keskiaikafestivaalit ensikertalaisen silmin

Viime lauantaina suunnattiin Hämeen keskiaikafestivaaleille, joissa olin tahtonut käydä jo pitkään. Varsinaisestihan en keskiaikajuttuja harrasta, mutta niin laajasta aikakaudesta löytyy kuitenkin paljon kaikkea kiinnostavaa. Hämeen linnan miljöö oli tapahtumalle aika täydellinen ja aiemmin lauantaille luvattu sadekin oli peruutettu.


Halusin pukeutua teemaan sopivasti, mutta mitään kovin keskiaikaista ei meikäläisen vaatekaapista löytynyt. Musta mekko vyöllä ja muutama letti hiuksiin saivat siis kelvata. Asu osoittautuikin mukavaksi, ja se päällä oli kiva tassutella koko päivä festivaalialueella. Moni muu oli panostanut asuunsa kovasti.


Yksi tärkeimmistä hyvän festivaalipäivän avainjutuista on hyvä ruoka. Monella ruokakojulla oli sika paistumassa vartaassa ja paria sellaista maisteltiinkin. Ihastuin silti eniten vastapaistettuihin perunasipseihin, joihin sai itse valita mausteet. Vastaaviin en ollut aiemmin törmännyt muilla markkinoilla.


Festareilla pääsi myös seuraamaan mättömiekkailun SM-kisoja. Yllätin itseni, kun tykkäsin katsoa näitä otteluita niin paljon. Minähän en siis yleensä mitään urheilua seuraa. Jos buhurtia alettaisiin näyttää televisiossa, voisi minustakin ehkä tulla penkkiurheilija.


Kojuja oli laidasta laitaan. Muutamassa oli enemmänkin bulkkitavaraa, mutta suurimmassa osassa tarjolla oli uniikimpia käsitöitä. Suurimmat pähkäilyt kävin erilaisia kuriositeetteja myyvien kojujen kohdalla. Kallot, linnunjalat ja hampaat houkuttelivat kovasti, mutta päätin kuitenkin säästää rahat ja lykätä kuriositeettikokoelmani kartuttamista.


Ostoskassiin valikoitui mukaan harkittuja juttuja. Toffeetuvan toffeessa oli upeat aidot maut, eikä niitä voinut vastustaa. Mukaan lähti myös mustikan tuoksuinen saippua, pari Ruusu & Rosmariinin kylpypommia ja Nokuro designin käsintehty saippualautanen. Olin saippualautasta hiljattain etsinytkin kaikkialta isoista kaupoista, mutta sopiva ja käytännöllinen alunen tuli vastaan yllättäen festivaaleilla.

Haudukkeiden ystävänä mukaan lähti myös YrttiVillitys osuuskunnan yrttisekoitus, jota en ole vielä kerennyt kokeilemaan. Löysin myös vihdoin pitkään etsimäni vuorikristalliriipuksen hopeoidulla ripustimella. Vuorikristalliriipus muuten simppelin asun kanssa voisi toimia myös toimistolla.


Oletko käynyt Hämeen keskiaikafestivaaleilla tai muissa keskiaikatapahtumissa?

PS! Blogin 5v.-synttäriarvonnan voittaja on arvottu ja otan häneen yhteyttä lähipäivinä.

6 kommenttia:

  1. Wau! En ole koskaan ikinä käynyt tai kuullut keskiaikafestareista! Mahtavaa, kyllä varmasti löytää oman yleisönsä myös nämä festarit. Tosi hyvä myös sun asu, just niin neutraali että sopii. Joillain varmasti vuosien perinne osallistua, niin ymmärtääkin että asuihin panostetaan enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vaan joku vuosi ihmettelemään menoa, jos kiinnostaa! ;D Muutama asu oli niin huikeita, että olisivat voineet olla hyvinkin jossain historia-/fantasialeffan puvustuksessa.

      Poista
  2. Minä kävin tuolla viime vuonna ensimmäistä kertaa ja tykkäsin kyllä kovasti! Mitään ostettavaa sieltä ei silloin tosin löytynyt, tuntui että monet kojut kauppasivat samanlaista tavaraa mikä nyt ei sinänsä ole yllätys tuollaisessa tapahtumassa. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain erikoisempaa. :) Perunalastut osoittautuivat lopulta minunkin lemppareiksi, ihanan rapsakoita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenkaikkiaan tapahtuma oli tosi kiva kokemus ja siellä oli vaivatonta olla. Kojujen osalta odotin myös enemmän sitä erikoisempaakin tavaraa, kuten kuriositeetteja, riimujuttuja ja yrttejä. Täytyy kuitenkin muistaa, että merkittävä osa kävijöistä koostuu lapsiperheistä, joten sinänsä ymmärrettävää, että tarjolla täytyy olla leikkimiekkoja, pillimehua yms :D

      Poista
  3. Mä oon käynyt melkein joka vuosi viimeisen 6v ajan :) Vaikka siellä tuntui varsinkin tänä vuonna ohjelma ja kojut vähentyneen, niin on siellä aina kiva piipahtaa etsimässä tuttuja ja juomassa kuppi sahtia! Katsoo jos ensi vuonna ilmoittautuisi jousiammuntakisoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullapa onkin pitkät perinteet tässä! Ohjelman vähäisyys itseasiassa mietitytti minuakin. Hyvin siellä kuitenkin aika vierähti, joten varmasti tulee toistekin käytyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥