Sivut

torstai 6. syyskuuta 2018

Kesän loppuneet + uudet kosmetiikat

Kesän aikana sain käytettyä loppuun 16 tuotetta tai näytettä ja niiden lisäksi annoin yhden tuoksun pois. Heinäkuun helteet vaikuttivat kovasti kosmetiikan käyttööni ja heinäkuussa loppuneita olikin vain neljä.


Four reasons moisture conditioner
Minulla hiusten latvat menevät helposti kuivaksi hötöksi, mutta tästä oli jonkin verran apua saman merkin arganöljyn kanssa. Hoitoaine on ollut myös tosi riittoisaa. Uusi pönikkä tätä löytyy jo jemmasta.

Batiste Bare -kuivashampoo
Yhtä toimivaa, kuin kirsikkainen kaverinsa, jonka tuoksua kuitenkin kaipasin kovasti.

TRESemmé moisture rich shampoo
Joskus pari vuotta TRESemmén Suomeen tulon jälkeen ostin tämän shampoon matkoja varten. Luulen, että jatkuvassa käytössä tämä kuitenkin olisi minulle liian pesevä ja hiuspohjaa kuivattava.

Wella Brilliance mask fine/normal hair testeri
Niinikään noin 10 vuotta sitten sain kampaajalla käydessäni Wellan hiusnaamiotesterin. Iästään huolimatta tämä oli aika kivaa tavaraa. Hiusnaamio sai hiukset tuntumaan sileiltä ja pehmeiltä ja toi niihin vähän jopa sellaista kampaamotuoksua.


Lush Magic wand -saippua
Aluksi tumma kuori oli liian karhean tuntuinen talvikuivalla iholla. Lopuksi taas saippuan tuoksu muuttui epämiellyttäväksi. Silloin tosin sitä oli todella vähän jäljellä ja parasta ennen -päivä oli jo mennyt, joten vika lienee enemmänkin minussa. Siinä välillä tämä oli kuitenkin ihan kiva, mutta on Lushilla parempiakin.

Lush Montalbano shampoopala
Pala kesti minun säästäväisellä käytölläni noin vuoden, vaikka minulla on ollut koko sen ajan pitkiksi luokiteltavat hiukset. Käytin Montalbanoa keväästä syksyyn asti ja talvisin käytin eri palaa. Montalbano ei pessyt hiuksia liikaa, vaan teki hiuksista pehmeät ja jätti huispohjan luonnollisen tuntuiseksi. Lisäksi palan ollessa uusi se sai koko kylppärin tuoksumaan lumoavasti sitruunalta ja rosmariinilta. Kaiken lisäksi tämähän on myös pakkaukseton. Jatkoon! Onko teillä kokemusta näistä?

Lush Sugar plum fairy sokerihuulikuorinta
Kiva tuote, joka teki huulet pehmeiksi. Ja se maku! Kerrankin herkullisen tuoksuista kosmetiikkaa, jota saa myös maistaa. Tämä ei kuitenkaan löytänyt paikkaansa omista rutiineistani. Lopulta päädyin käyttämään tämän pois ihan vain kasvokuorintana, joten uudelleen en ostaisi ainakaan ihan heti.


Lumene Gloss & care kynsilakanpoistoaine
Lakkaan kynsiäni harvoin, joten tämä pullo kesti käytössä noin 7 vuotta. Ajoi asiansa hyvin.

Lumene Blueberry wild curl waterproof mascara
Ripsarin vedenpitävyys riitti hyvin, mutta meikki oli iltaisin myös helppo puhdistaa. Harja oli aika perinteinen ja pullon suu annosteli värin hyvin. Tätä ei enää ole Lumenen valikoimissa, mutta varmasti jotain Lumenen vedenkestävää ripsaria tulee joskus ostettua taas.

Lumene Natural code 2 in 1 powder makeup
Tämä oli vuosia luottopuuterini. Hyvä sävy, levittyvyys ja mattainen pinta. Tätäkään ei enää valikoimissa ole. Nyt seuraava puuterini on Lumenen CC-voiteeni kanssa samaa sarjaa.


Joik Energizing bathsalt
Ihanan sitruksisen tuoksuinen kylpysuola! Käytin tätä jalkakylpyihin. Kaunis purkki menee varmasti uusiokäyttöön. Voisin ostaa uudelleenkin ja pitänee joskus tutustua myös muihin Joikin tuotteisiin.

Yves Rocher Lime anti-perspirant
Tämä dödö oli peruskäyttöön ihan hyvää tavaraa ja tuoksu oli pirteä. En ole ihan varma kestäisikö tämä aktiivisemmassa urheilussa. Ostaisin uudestaankin (ja voi, miksei niitä myymälöitä enää ole).

Natureline luomiväripaletti
Ikänsä puolesta paletti olisi edennyt koulutiellä jo ainakin yo-kirjoituksiin asti, joten lienee aika luopua. Sävyt olivat kivan pigmenttisiä. Nyt vähän ehkä hävettää kertoa tästä teille. Sanokaa jooko, että teilläkin pyörii tällaisia nurkissa? Seuraavaksi ajattelin kasata arkipaletin NYXin irtonapeista.


Lavera Hydro effect serum testeri
Seerumi imeytyi yllättävän vikkelästi. Se ei jättänyt ihoa tahmeaksi, vaan teki sen nopeasti kuulaaksi. Kevyesti annosteltuna tämä toimisi varmaan myös meikin alla hitaina aamuina. Hintaa täysikokoisella tuotteella on kohtuullisesti, reilu 20 €, joten todennäköisesti tämä päätyy joskus ostoskoriin.

Esse C5 puhdistusgeeli testeri
Kostein sormin iholla vaahdotettava putsari tuntui hammastanhamaisen raikkaalta ja poisti meikkiä hyvin. Silmämeikkiä en tällä kuitenkaan hennonnut kokeilla puhdistaa tuon raikaan tunteen vuoksi, vaikka tuote kuulema siihenkin sopisi. Tuoksu muistutti minttupurkkaa. Sinänsä toimiva tuote, mutta sen verran ufo etten ostaisi.

Lanvin Éclat d'Arpege EdP testeri
Ihan kiva sitruunalla ja persikalla taitettu liljainen kukkaistuoksu, johon vihreä tee tuo raikkautta. Luulen kuitenkin, että kyllästyisin tähän nopeasti. Tuoksu myös tuntui haihtuvan iholta vikkelästi.


Uusia juttuja tuli haalittua kesäkuukausina näköjään hirmuinen määrä, peräti 20 tuotetta (Lanvinin tuoksunäytteen käytin heti kun sen sainkin, joten se puuttuu kuvasta). Mukaan mahtui muutama Biozellin pr-näyte, elokuun Bette Box, välttämättömiä tarvehankintoja, kuten uusi dödö ja kynsilakanpoistoaine, sekä pari todella edullista kirppislöytöä.

Kosmetiikan ostaminen kirpparilta on asia, jonka kanssa olen tosi varovainen. Kesällä onni potki kuitenkin ja vastaan tuli kaksi vastustamatonta tuotetta, jotka uskalsin ostaa. Signe Seebidin kasvonaamiojauheen turvallisuuteen uskalsin luottaa, koska tuotehan ei sisällä nestettä ollenkaan ja vaikutti täydeltä. Body Boomin kahvikuorintapussi taas oli edelleenkin tiukasti sinetöity.

Kosmetiikan määrä elokuun lopussa oli 122-17+20 = 125 tuotetta. Tuotteiden määrä ei siis edelleenkään ole vähentynyt. Positiivista on kuitenkin huomata, että luku on koko vuoden pyörinyt tiiviisti 125:n molemmin puolin. Omistamani kosmetiikan määrä näyttää siis olevan jotenkin vakio, mikä on toisaalta ihan hyvä. Kuitenkin olisi kiva saada ajan mittaan tätä keskiarvoa esim. 10 tuotetta alemmaksi, jolloin tuotteiden kiertonopeus olisi parempi. Kosmetiikka kun ei juuri koskaan parane säilytyksen myötä.


Löytyikö loppuneista tuttuja tuotteita ja mikä on sinulle ominainen kosmetiikan määrä?

4 kommenttia:

  1. Löytyi paljonkin tuttuja tuotteita! Olen samaa mieltä noista huulikuorinnoista, että ovat hiukan turhakkeita. Brändistä riippumatta! Mutta Lushin shampoopalat ovat mulle niitä THE kosmetiikkatuotteita, joita ostan uudestaan ja uudestaan. Nyt alkaa pala olla aivan atomeina, eli pitää mennä shampookaupoille taas. Ja sillähän pärjää yli puoli vuotta taas. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse myös oon noihin palashampoisiin aika hurahtanut! Eilen korkkasin kyllä jemmoista löytyneen shampoo + hoitoaine -setin, mutta vaihdan palaan varmaankin jälleen kun se loppuu. Mahtavia tuotteita ja pakkauksettomuus tekee hyvälle mielelle :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Oli joitain tuttujakin tuotteita tossa loppuunkäytetyissä tuotteissa. Pakko sanoa, että NYX:n silmäluomiväreissä ei ole oikeasti pigmenttiä. Ostaisin ennemmin "Maybelline Nudes Eyeshadow Palette" ja muut saman sarjan paletit, jos vain sopivat sävyt löytyy. Näissä pigmentti on ihan huippu hintasuhteessa. Nyt just kaksi nyxin ei edes puoliksi käytettyä palettia on lähtemässä ihan suoraan roskiin huonon suorituksen vuoksi. Mutta tietysti sitä Nyxiä voi yrittää kerrostaa.

    Tee muuten mun blogista "Kuinka monta" haaste kun itsekin noita lasket jos se sopisi tuohon määrän pohdintaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kai vilkaista myös nuo Maybellinet läpi. NYXin itse kasattava paletti kiehtoisi kovasti siksi, että saisi valittua just ne värit joita haluaa.

      Kävin tsekkaamassa sun blogista tuon "Kuinka monta" -haasteen ja se kuulosti kyllä tosi mielenkiintoiselta. Varmasti menee jossain vaiheessa toteutukseen, kiitos! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥