Sivut

sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Autumn Tag

Bongasin tämän Autumn Tag -kysymyspatteriston viime syksynä Sweet Pandemonium -blogista, ja merkitsin sen jemmaan tätä vuotta varten. Luvassa on siis syksyn hypetystä 20 kysymyksen ja vastauksen verran.

Jos kirjoitat itse blogia, rakastat syksyä, etkä ole kerennyt vielä tekemään Autumn Tagia, niin kopsaa kysymykset myös omaan blogiisi!

1. Lempiasiasi syksyssä?

Raikas ilma ja upeat ruskan sävyt. Niiden lisäksi rakastan sitä, että sohvalla viltin alla teekupposen kanssa hengailu kuuluu kauteen, eikä kukaan leimaa siitä kotihiireksi (vaikka semmoinen kyllä olen).

2. Aavemainen vai viihtyisä syksy? (spooky / cosy)

Viihtyisä, mutta pienellä aavemaisella lisällä. Rakastan kynttilöitä, teetä, villasukkia ja muuta ihanaa syksyn mukanaan tuomaa, mutta mukaan saa heittää myös vähän usvaa, kummitustarinoita ja kauhuleffoja.

3. Kummitustalo vai halloween-juhlat?

En ole ihan varma, tarkoitetaanko tässä kontekstissa kummitustalolla sellaisia huvittelutarkoituksessa pelottavaksi tehtyjä rakennuksia vai taloja, joissa uskotaan kummittelevan. Jos kyse on ensimmäisistä, niin niihin ei kannata tämmöisen jänishousun mennä. Kummitelluiksi epäilyissä paikoissa sen sijaan olen käynyt – niissä on ollut kyse museosta tai muusta vastaavasta.

Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, valitsisin halloween-juhlat. Semmoiset, missä on rentoa hengailua, hyvää ruokaa ja kivoja tyyppejä.

4. Kurpitsan kaiverrusta vai muuta syksyistä askartelua?

Kurpitsan kaiverrus on kyllä kivaa, mutta kallistuisin muuhun syksyiseen askarteluun, etenkin kun syys- ja halloweenkoristeita on muutoin niin heikosti tarjolla. Viimeisimmät syksyiset tekeleeni voi kurkata DIY-haaste-postauksesta.

5. Omenat vai kurpitsat?

Tähän on vastattava omenat, koska jokavuotiseen omenahillorumbaan menee merkittävästi aikaa. Vaiva kuitenkin kannattaa, sillä lopputuloksena meillä on omppuhillovarasto pakkasessa, joka kestää aina seuraavaan kesään asti.

6. Pumpkin spice latte vai chai latte?

Tykkään kovasti molemmista, mutta Pumpkin spice latte vie voiton sen lyhyen ajan, kun sitä on saatavilla. Lähin Starbucks on monen kilometrin päässä, mutta Espresso Housen Pumpkin latte on lähes yhtä koukuttava.

7. Pukeudutko teemanmukaisesti halloweenina?

En yleensä. Useimmiten tulee vain meikattua vähän enemmän teemaan viittaavasti, mutta ei mitään kunnon maskeerauksia silloinkaan.

8. Sadekuuro vai rätisevä nuotio tai takka?

En ole ikinä asunut kodissa, jossa olisi takka, enkä myöskään ole kovin innokas retkeilijä, joten kallistun sadekuuroon. Sateen ropina on tosi rauhoittavaa ja sen jälkeen ilma on ihanan raikas.

9. Oletko ostanut tänä syksynä jotain syysteemaisia sisustusjuttuja?

Olen ostanut vain pari samettipäällysteistä kurpitsaa, joiden sisus lienee styroksia. Harkinnassa on myös ihana lasinen kurpitsa.

10. Lempikuvasi tältä syksyltä?

Tämä on vähän random, koska olen tänä syksynä ollut laiska kuvaamaan. Remontin vuoksi huputettuun kotiin ei tule riittävästi valoa ja en ole jaksanut ottaa kameraa mukaan lenkeille. Tähän kuvaan on kuitenkin tullut palattua muutamaan kertaan. Kyseessä on yksi kuva meidän kodinhoitotilan pienen makeoverin lopputuloksesta.

11. Lempi syysteemainen elokuvasi?

The Crow! Ja jos jotain kevyempää mielii katsoa, niin The Nightmare Before Christmas tai Hocus Pocus.

12. Mitä väriä tykkäät pitää syksyllä?

Mustaa vaatteissa, ympäri vuoden. Tänä syksynä olen innostunut käyttämään silmämeikissä oranssin ja kuparin sävyjä. Kun niitä yhdistää beigen tai ruskean kanssa, kokonaisuus on maanläheinen tai keltaisen ja punaisen sävyihin yhdistettynä räiskyvämpi.

13. Lempi syysteemainen kirjasi?

Luin City of Ghosts -nimisen teoksen viime syksynä ja se oli aivan ihana pimenevään vuodenaikaan! Edinburgh ja kummituksia, mitä muuta täydellinen tarina tarvitsee? Tosin kirjan tapahtumat eivät tainneet sijoittua syksyyn...

14. Mikä on paras tapa viettää sadepäivä?

Hidas aamu herkullisella aamupalalla, kynttilänvalossa Netflixiä tai hyvää kirjaa napittaen. Ehkä myös kodin siivoilua, järjestelyä tai vaikka leipomista?

15. Lempisyysruokasi?

Kanttarellirisotto, kanttarellimunakas... kaikki missä on kanttarellia!

16. Lempisyyssitaatti?

Oh well, olen todella huono painamaan mieleeni lainauksia, joten en osaa vastata tähän.

17. Kaunein puunlehti?

Vaahteran lehdet leiskuvine väreineen! Lisäksi tykkään tammenlehdistä muotonsa puolesta.

18. Lempisyysaktiviteettisi?

Kävelyt syksyisessä luonnossa.

19. Lempisyystuoksu?

Näin yleisesti – mullan ja maan tuoksu sateen jälkeen, sekä kirpsakka omena.

Hajuvesien osalta lempparini tänä vuonna taitaa olla The Body Shopin Smoky Rose, jonka valmistus on valitettavasti lopetettu. Luulen että ensi vuonna on aika ostaa jokin uusi syystuoksu, joten olisi kiva kuulla teidän lemppareista. Heitä siis suosikkisi kommentteihin!

20. Parasta syyspukeutumisessa?

Kerrokset – neuletakit, kaulahuivit, polvisukat sukkisten päällä. Rakastan myös biker-mallista nahkatakkiani, joka on kulkenut kanssani jo yli 10 vuotta. Sitä käyttäessä on aina niin badass-fiilis ja se sopii valtavan moneen asuun.

4 kommenttia:

  1. Tällaisia tageja on tosi kiva lukea! :) Tuo City of Ghosts kuulostaa mielenkiintoiselta, pitää lisätä lukulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Toivottavasti City of Ghosts nappaa yhtä hyvin kuin mulla, jos päädyt sen lukemaan :)

      Poista
  2. Olipas kivoja kysymyksiä ja vastauksia 😊 täytynee varmaan itsekkin tehdä samainen postaus 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla jään odottelemaan sun vastauksia näihin autumn tag -kysymyksiin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥