Sivut

sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Syyskuun parhaat 2021

Syyskuu hujahti ohi hetkessä. Kuukauteen mahtui paljon kivoja juttuja, mutta päällimmäisenä mieleen jäi silti ärsytys surkeasta halloween-tarjonnasta sekä totaalinen kyllästyminen taloyhtiössä meneillä olevaan julkisivuremonttiin. Mutta ei jäädä nyt vellomaan niihin fiiliksiin, koska ne menevät ohi tämän postauksen otsikosta.

Päivä Porvoossa
Syyskuun alussa vietimme Aleksin kanssa treffipäivän Porvoossa. Oli ihan parasta kierrellä vanhan kaupungin katuja rauhassa, kun turistikausi ei ollut enää kuumimmillaan. Kävimme kahvilassa, kaupoissa, nukke- ja lelumuseossa sekä syömässä.

Porvoon nukke- ja lelumuseossa olin viimeksi käynyt lapsena, mutta siellä oli huikean mielenkiintoista näin aikuisenakin. Pienessä museossa riitti paljon katseltavaa, ja huolellisesti kaikki vitriinit kiertäessä meillä hujahtikin tunti. Suosikkejani museosta olivat ehdottomasti pehmoeläimet, jotka ovat todella lähellä sydäntäni. Oli ihanaa nähdä rakastettuja pehmokoiria ja muita otuksia ajalta, jolloin lapset eivät vielä hukkuneet ovista ja ikkunoista tulviviin leluihin.

Porvoosta onnistuin löytämään eräästä antiikkiliikkeestä upean kehystetyn atlaskehrääjän, joka on yksi maailman suurimpia perhoslajeja. Olen niin onnellinen tästä! Meidän perhosseinämme taulut tarvitsevat nyt vähän uudelleenjärjestelyä, jotta saadaan tämä ja yksi toinen tulokas mahtumaan siihen nätisti.

2. koronarokote
Jes, viimein molemmat rokotteet otettu! Jatkan edelleen kiltisti virallisten ohjeiden noudattamista, mutta ihanaa kun nyt voi käydä vähän levollisemmin mielin ihmisten ilmoilla, kuten toimistolla ja ostoksilla.

Kruununhaan kummituskävely
Pääsin viimein rastittamaan to do -listaltani yhden pitkäaikasimmista haaveista pois, kun osallistuin viimein Helsingin kaupunginmuseon järjestämälle kummituskierrokselle, jossa tutustuttiin Kruununhaan alueen kummitustarinoihin. Valtaosa tarinoista oli tuttuja Helsingin henget -kirjasta, mutta se ei haitannut. Osaavan kierroksen vetäjän johdolla kertomuksiin tuli aivan erilailla syvyyttä. Lisäksi kierros alkoi Helsingin kaupunginmuseon ullakolta, joka ei ole normaalisti avoinna yleisölle.

Pumpkin Spice -makusiirappi
Uskomatonta, etten aiempina vuosina tajunnut, että tätä kahviloista tuttua syksyn lempparimakua voi ostaa kotiin. Nyt voi nauttia Pumpkin-kahvista milloin vain poistumatta kotoa! Pitää vielä testata tuota jossain välissä chaihin ja kaakaoon.


Mikä oli kivoin juttu sinun syyskuussasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥