Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Lolita ja kolme muuta teetä The Ouncelta

Hei! Miten sinulla on kesäkuu alkanut? Täällä koko tätä viikkoa on leimannut vahvasti Rockfest, jota ei ole voinut olla huomaamatta, vaikka en edes ollut menossa festaroimaan. On samaan aikaan huikeaa ja hieman huvittavaakin seurata, kuinka koko kaupunki on ottanut Rockfestin omakseen. Rokkitunnelmaa näkyy monessa myymälässäkin, riippumatta siitä onko yritys toimialaltaan erityisen relevantti tapahtumaan nähden. Mutta en valita, tämä on ihan hauskaa vaihtelua!

Tämän päivän postauksen teemana on jälleen tee. Kuten moni tietääkin, niin olen yrittänyt nyt purkaa teeostosten pitkää postausviivettä kirjoittelemalla kuukausittain jonossa olevista teeostoksista. Vihdoin vaivannäkö kantaa hedelmää, sillä tässä postauksessa käsitellään jo tämän vuoden ostoksia helmikuulta! Kävin silloin pitkästä aikaan nauttimassa The Ouncen tunnelmasta teekupposen äärellä ja mukaan piti tietenkin myös ostaa herkkuja.

Kokeilin muuten tällä kertaa teelaatujen esittelyssä kollaasia – kertokaa mitä tykkäätte.Lolita (vasen yläkulma)

Lolita on kovin nätti tee. Siinä pohjana on musta tee, joka on maustettu appelsiinin kuorella, ruusunterälehdillä, saflorinkukalla sekä ukontulikukalla. Lolita on kuulunut The Ouncen valikoimaan iät ja ajat, mutta en ole varma olenko koskaan ennen ostanut sitä. Teessä sekoittuvat ihanasti makea appelsiini ja ruusu sekä muut kukkaiset maut.

Samuraimiekka (oikea yläkulma)

Samuraimiekka on sekoitus gunpowder-teetä, kirsikkaa, sitruunaruohoa sekä appelsiinin kuorta. Se on maultaan hyvin massasta erottuva, koska kirsikkaa tapaa aika harvoin tämmöisissä useita makuja yhdistelevissä teelaaduissa. Appelsiinin makeus ja kirsikan happamuus ovat yhdessä aika miellyttävä makupari. Oli myös kivaa, että tähän on valittu teepohjaksi vahvempiarominen gunpowder, koska se tarjoaa riitävästi vastinetta vahvalle kirsikalle ja appelsiinille.

Verraton Soursap (vasen alakulma)

Verraton Soursap -teen teepohjan muodostavat sencha ja Männyn Neula (pine needle). Lisänä ovat porkkana, kehäkukan ja ruiskukan terälehdet sekä Soursap-öljy. Tätä postausta tehdessä piti googlettaa, että mikä se soursap nyt oikein onkaan. Soursap tai soursop on siis annoonoihin kuuluva hedelmä, jonka suomenkielinen nimi on oka-annoona. Valmiiksi haudutetun teen maku on makean hedelmäinen ja se muistuttaa minusta karambolaa. Aikas ihana!


Taj Mahal (oikea alakulma)

 Taj Mahal on chai-tyylinen tee, jossa musta tee, kaneli, inkivääri, kardemumma ja mustapippuri kohtaavat. Tämä ei ole chaiksi mikään kovin vahva. Maustekimara on aika kanelivoittoinen ja maitotilkan kanssa tämän teen maku muistuttaa piparkakkua. Tykkään itse hieman erilaisesta chaista, joten tämä taitaa olla nelikon ainoa tee, jota en välttämättä ostaisi uudelleen, vaikka piparkakut ovatkin hyviä.Löytyykö sinun teehyllyltäsi jotain Unssista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥