Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Toukokuun parhaat 2022

Toukokuu, minne menit? Sinua on enää kaksi päivää jäljellä ja vilahdit ohi silmänräpäyksessä. Tämän vuoden toukokuu tuntui todella poikkeukselliselta, sillä viimein julkisissa paikoissa uskalsi kulkea ilman maskia. Aluksi tämmöinen vapaus tuntui jopa pelottavalta, mutta siihen myös tottui nopeasti. Lopulta toukokuusta kehkeytyi kuukausi, jona kävin paljon toimistolla ja muissakin sosiaalisissa livetilanteissa sekä ostelin omituisen paljon kaikenlaista.Maanala @ Amos Rex

En ollut käynyt Amos Rexissä aiemmin, mutta nyt toukokuussa mentiin katsastamaan erään ystävän kanssa Maanala-niminen taidenäyttely. Maanala käsittelee maanalaista maailmaa mielenkiintoisesti geologian, myyttien, satujen ja psykologian näkökulmasta. Näyttely oli inspiroiva ja herätti paljon ajatuksia. Näin kivi-intoilijana geologiaan linkittyvä osuus oli todella kiehtova, mutta erityisesti tykkäsin maanalaisesta tarujen ja satujen maailmasta, jossa mentiin tarkastelemaan tuonpuolista ja alisen maailman otuksia sekä tietenkin hypättiin Liisan perässä kaninkoloon.

Tapahtuma toimistolla

Kuten sanottua, toimistolla tuli tässä kuussa käytyä peräti kerran viikossa ja nyt pääsikin kunnolla hybridityön makuun. Arvostan kovasti laajoja etätyömahdollisuuksia, mutta oli kiva käydä viettämässä välillä työpäivä toimistolla kun se omiin menoihin sopi. Meidän yksikölle järjestettiin myös yhtenä iltapäivänä ihan kunnon tapahtumakin aftereineen, mikä oli ihana piristys.

Pupuja! Kaiken kokoisia pupuja!

Pihapiirissä pyörii välillä aikuisia rusakoita ja tällä viikolla vierailemassa on usein käynyt myös yksi kevään poikanen. Silkkaa söpöyttä. Kollaasissa on kuva aikuisesta kaverista, joka oli päiväunilla meidän pihalla.

Isommat ostokset

Terassi on vihdoin valmis! Meille tuli siis julkisivuremontin yhteydessä terassille lasitus, joka aiheutti noin 20 cm korkean kynnyksen katetun terassin ja pihan välille. Korotettu terassi oli siis suorastaan pakkohankinta, jotta tilaa voi käyttää. Mentiin nyt helpoimman kautta ja otettiin rakennusfirma tekemään työ, että päästään joskus tänä kesänä vaikka grillaamaankin.

Parvekekalusteet saatiin myös ostettua viime viikolla ja ne tuotiin meille perjantaina. Parvekkeen osalta täytyy vielä selvitellä viimeisiä remonttijuttuja kuntoon ja ostaa ulkokäyttöön sopiva matto, ennen kuin voidaan viedä kalusteet paikoilleen. Partsin sisustamista varten minulla on tekeillä myös tuotekollaasi inspiraatioksi. Kurkataan sitä yhdessä lähiviikkoina.

Pienemmät ostokset

Yleensä olen aika hillitty shoppailija, mutta nyt toukokuussa ostin vaikka ja mitä. Kauheaa millainen törsääjäfiilis! Pitää taas kyllä näiden haalimisten jälkeen vähän himmailla ja olla onnellinen siitä kaikesta mitä kotoa jo löytyy.

Lushin Junk-parfyymi keikkui jo synttäritoivelistalla, ja se oli pakko saada nyt. Tässä ihanassa tuoksussa kirpeä madariini kohtaa rosmariinin ja salvian. Junk on omiaan niin kevääseen, kesään kuin alkusyksyynkin. Löytyykö täältä muuten tuoksuista innostuneita lukijoita, joita kiinnostaisi kuulla lisää meikäläisen tuoksukokoelmasta? Viimeksi tein tuoksuista postauksen vuonna 2016, joten niissä on tapahtunut jo muutoksiakin.

Uudet Nike-lenkkarit oli ihan must. Ostin edellisen parin vuonna 2017, joten ne kestivät pitkään ja menevät vieläkin rönttäkenkinä. Uusilla popottimilla kelpaa sitten mennä vaikka toimistolle.

Minulla oli eilen super kiva ostosreissu äitini kanssa Keravalla. Keravaa aina dissataan, mutta sillä on sydämessäni erityinen paikka. Tällä kertaa Kervo-reissulla löytyi yllättävän paljon noitamaista tavaraa. Löysin kirpparilta gua sha hierontalastan, jollaisen hankkiminen on jo vuoden verran houkuttanut. Lisäksi kirppikseltä tarttui mukaan söppänä kissamekko, joita myytiin Henkkamaukassa joskus 10 vuotta sitten. Kuosi oli silloin muka liian söpö tyyliini, mutta oli selvästi syöpynyt mieleeni ja tuntui nyt vihdoin ajankohtaiselta. Yläosa ei ihan miellyttänyt, joten taidan pitkästä aikaan tehdä pienen ompeluprojektin ja muuttaa mekon hameeksi. Kirsikkana kakun päällä kukkakaupasta löytyi Wikholm Formin Anya-ruukku, joka on noidanpadan muotoinen mutta sillain modernisti.


Miten siellä meni toukokuu?

2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo Amos Rexin näyttely! Toivottavasti se on pitempään niin ehtisi sen käydä seuraavalla eteläreissulla katsomassa. Ja kivoja löytyjä olet tehnyt, tuo noidankattilaruukku varsinkin on ihana! <3 Mulla on just usein kukkakaupoissa tai marketeissa se ongelma, että harvoin kukan kaveriksi löytää omaan sisustukseen sopivaa ruukkua. Tosi vähän tuntuu olevan mustia ruukkuja tarjolla. Nytkin ostin valkoisen ja ajattelin kokeilla maalata sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanala oli kyllä kovin mainio! Kirjaimellisesti maan alla oleva näyttelytilakin sopi hienosti teemaan. Toivottavasti sulla osuu Helsinkireissu vielä tuolle näyttelyajalle :)

   Hyvät kukkaruukut on jotenkin yllättävän vaikeita löytää. Sitten kun on kiva väri, niin muotokieli ei nappaa tai toisin päin. Onneksi tosiaan maalaamalla saa monelle ruukulle ihmeitä aikaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥