Sivut

sunnuntai 30. lokakuuta 2022

This is halloween

Tunnelmallista halloweenia, kekriä, samhainia tai mitä syksyistä juhlaa vietätkään! Kävin eilen piipahtamassa rauhallisissa halloween-juhlissa Espoossa. Korona-ajan vuoksi halloween-juhlat olivat jääneet parilta viime vuodelta väliin, joten olipa kiva pitkästä aikaan fiilistellä halloweenia jonkinlaisella porukalla. Houkuttaisi kovasti järjestää itsekin halloween-juhlat. Olisi ihana nähdä oma koti täydessä halloween-loistossa ja leipoa kaikkea teemaan sopivaa tarjolle. Ehkä ensi vuonna?

(Pahoittelut muuten heikkolaatuisista kuvista. Aleksi oli laneilla ja hyödynsin sen ajan siivoamalla koko alakerran kuvauskuntoon, mutta nuo kyseiset päivät sattuivat olemaan harmaita ja sateisia.)


Halloween näkyy tietenkin myös meillä kotona sisustuksessa. Monet kuvissa vilahtavista tavaroista ovat ympäri vuoden esillä, mutta syys-lokakuussa ne pääsevät paraatipaikoille. Tänä syksynä Tigerista ostamani kummitusvalo on nyt kirjahyllyn reunalla, jossa se saa varmaankin ilahduttaa kaikkina vuodenaikoina. Toinen hieman pienempi haamu lymyää työhuoneessani.

Olohuoneen TV-taso on yksi niistä vakiopaikoista, jotka tykkään koristella kauden mukaan. Tänä syksynä tasolle valikoitui selkeä oranssi-valkoinen teema, josta olen tykännyt kovasti. Sain viime vuonna S:ltä Lontoosta lahjaksi ihanat kurpitsavalot, jotka luovat tuohon nurkkaan upeaa tunnelmaa. Edellisvuotisessa DIY-haasteessa tekemäni Spooky Season -taulu pääsi myös mukaan tähän kokonaisuuteen.

Heinäkuun parhaat -postauksessa vilahtanut hopeanvärinen kurpitsavalo löysi halloweeniksi paikkansa olohuoneen ja ruokailutilan väliltä. Olen edelleenkin onnesta soikeana, että tein noin hyvän kirpparilöydön kesällä. Täplikkään hopean värinsä ansiosta kurpitsa on aika juhlavan näköinen, joten se saattaa jäädä myös osaksi joulun koristuksia.


Olin tämän viikon lomalla ja tämän viimeisen päivän käytin mm. leipomiseen. Ostin kesällä noita-aiheisia sokerikoristeita, ja idea mustavihreistä kuppikakuista syntyi niistä. Taikinan maustoin matchalla ja sitruunalla. Lisäksi kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kaksiväriset pursotukset, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Lopputuloksesta tuli aika söpö, eikö?

Halloween alkaa taas pian olemaan tältä vuodelta ohi. Taidan pitää meidän kodin halloween-moodissa vielä viikon tai kaksi. Halloween-teekalenterin tokavika luukkukin töni minua tänään kohti joulua tarjoamalla Gingerbread chaita. Onneksi vielä huomista lomalta töihin paluun aamua on ilahduttamassa kalenterin viimeinen luukku. Sen hautakivi on muita suurempi ja en millään malttaisi odottaa, että saan ottaa selvää sen sisällöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥