maanantai 21. elokuuta 2017

Kohvieri - teekauppa Tallinnassa

Huomenta ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Piti postata vasta huomenna, mutta en malttanut odottaa. Iltapäivällä starttaa lukuvuoden eka kurssi ja jotenkin loman jälkeen koulun penkille palaaminen jännittää. Hyvä siis viettää aamupäivä blogin parissa ja viedä ajatukset vielä hetkeksi muuhun. Nyt siis vihdoinkin Tallinnan teeostosten pariin!

Kesäkuun Tallinnanreissulla satuttiin löytämään ihana teekauppa satamasta vanhaan kaupunkiin suunnistaessa. Muutama teistä ehkä saattaakin tietää Kohvierin. Se sijaitsee osoitteessa Olevimägi 11, vanhan kaupungin reunalla sivussa pahimmista turistirysistä.


Ihastuin kovasti Kohvierin oheistuotevalikoimaan (katsokaa nyt noita ihania teekannuja!) sekä teelaatuihin. Sieltä löytyy myös maustettuja kahveja niin jauhettuna kuin papuinakin. Aleksille tuli tuotua paria kahvia tuliaisiksi. Teeostosten kohdalla oli pakko hillitä itseään kun keittiön teehylly oli ennestäänkin täysi, mutta kuitenkin kolmea laatua tarttui mukaan. Muussa tapauksessa olisin voinut kotiuttaa varmaan puolet valikoimasta.

Hommikutee ("Aamun tee") on vihreä tee, joka on maustettu ruusulla, auringonkukalla ja luonnollisilla aromeilla. Kuiva tee on todella värikäs ja kaunis. Lyhyesti sanottuna tämä ihanuus tuoksuu ja maistuu ihan kesältä. Semmoinen pirteä ja makea kukkaistee.

Cream-Crocant (kuvassa ylhäällä) ja Irish Cream ovat molemmat mustia ihania herkkuteitä. Cream-Crocantin maku on todella pähkinäinen ja pehmeä kun taas Irish Cream on enemmän suklainen ja kermainen. Irish Cream toimii maidolla tai ilman, Cream-Crocantin jostain syystä juon aina ilman maitoa vaikka siihenkin se varmaan sopisi. Nämä kaksi ovat sellaisia laatuja, joita varmasti tulee syksysateilla nautittua paljon sohvan nurkassa torkkupeittoon kääriytyen.

Onko teillä vinkata ihania teekauppoja ulkomailta?

Translation:
During my trip to Tallinn on July I managed to find an awesome tea shop. Kohvieri is in the Old town a few streets from the most busy tourist attractions (address is Olevimägi 11).

Kohvieri has a lovely selection of teapots and other equipment. They sell also awesome flavoured coffee (I bought two different to bring home for Aleksi). Our tea selection at home was enormous so I tried to not to buy too many and ended up with three flavoured teas.

 • Hommikutee ("morning tea") - green tea with sunflower and roses, very sweet and reminds me of summer
 • Cream-Crocant - soft and nutty taste
 • Irish Cream - creamy and chocolate like, this is my favourite from these three

4 kommenttia:

 1. Ihan sika ihanan näköiset noi teepannut! Tommonen teräksinen tai rosterinen olisi kyllä kiva meillekin, vaikka eletään vasta elokuuta tulee juotua jo ainakin kolme kuppia päivässä teetä.. :) Kahvin ystävä en ole koskaan ollut. Pitäisi käydä vaikka Porvoossa joku päivä, sielä on myös liikkeitä jotka myyvät irtomyyntinä näitä tuoreita teitä mitä pystyy itse tekemään haluamaansa vahvuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo teräksiset on kyllä kauniita jos tahtoo jotain modernimpaa! Porvoossa on ihana se Skafferi, mutta myydäänkö siellä siis teetä irtomyyntinä jossain muuallakin? Minulta jotenkin mennyt ihan ohi jos näin on! Kävin muutama viikko sitten Porvoossa ja siitä on postaus työn alla nyt :)

   Poista
 2. Näyttää ihanalta paikalta :) Pitää laittaa muistiin ja käydä itsekin seuraavalla Tallinnan reissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohvieri oli tosi ihana paikka, käy ihmeessä! Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja teet tosi kohtuuhintaisia. Nuo maustetut teet 50g paketeissa oli +- 2€ vähän laadusta riippuen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥