Olenkohan muistanut kertoa aiemmin, että tykkään kovasti laventelin yrttisestä rauhoittavasta tuoksusta? Olin aiemmin ostanut elintarvikkeeksikin sopivia laventelinkukkia tuoksupusseja varten Ruohonjuuresta, mutta tajusin nyt hyödyntää niitä myös leivonnassa. Laventeli ja sitruuna ovat oiva makupari ja toimivat hyvin näissä muffinsseissa.
Sitruuna-laventelimuffinssit, 12 kpl
- 12 keskikokoista muffinssivuokaa
- 100 g leivontamargariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2½ dl jauhoja (vehnäjauho tai gluteeniton)
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl maitoa
- 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita kuiva-aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää taikinaan vuorotellen maito ja kuiva-aineet. Lisää lopuksi mukaan sitruunan kuoriraaste ja mehu. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 °C noin 15 min tai kunnes kypsiä uunin keskitasolla.
Kuorrute
- 1,5 tl kuivattua laventelinkukkaa
- 0,5 dl kuumaa vettä
- 1,5 dl tomusokeria
- laventelinkukkia koristeluun
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista. Aloita kuorrutteen valmistus hauduttamalla teesihdissä laventelinkukat kuumassa vedessä ja anna haudutuksen jälkeen jäähtyä. Sekoita jäähtynyttä nestettä vähän kerrallaan tomusokeriin, kunnes massa on mielestäsi sopivan notkeaa. Huom! Koko vesimäärää ei ole tarkoitus käyttää, mutta hauduttaminen onnistuu hieman isompaan määrään paremmin. Levitä kuorrute muffinssien päälle ja viimeistele laventelinkukilla. Juotavaksi muffinssien kanssa sopii hyvin esimerkiksi heinäkuun jääteepostauksessa esitelty Pink Summer tai sitten perinteisemmät mustat teet lämpiminä.
Translation:
I'm nuts about lavender and lately I have been using it in baking also. Here is a recipe for lemon-lavender cupcakes!
Lemon lavender cupcakes, 12 piece
- 12 medium size cupcake cups
- 100 g butter
- 2½ dl sugar
- 2 eggs
- 2½ dl flour (wheat or gluten free)
- 1 dl coconut crumble
- 2 teaspoons vanilla sugar
- 2 teaspoons baking powder
- 0,5 dl milk
- 1 lemon (juice and peel)
Mix butter and sugar, then add eggs. Mix dry ingredients in an own bowl. Add milk and dry ingredients to the dough. Finally add lemon juice and fine peel to the dough, deal dough to cupcake cups and bake 15 minutes in 200 °C.
Topping
- 1,5 teaspoons of dried lavender flowers
- 0,5 dl hot water
- 1,5 dl powdered sugar
- lavender flowers for decoration
Let cupcakes cool down. Start making topping by infusing lavender in hot water and let the infusion cool down. Mix lavender infusion to the powdered sugar until the mixture feels right. Note! There is no need to use all 0,5 dl of the water. The amount is bigger just because it is easier to infuse the flowers in a slightly bigger amount of water. Spread the topping on cupcakes and decorate with lavender flowers.
Ihanan näköisiä! Sitruuna ja laventeli on molemmat mun lemppareita, joten nämä varmasti maistuisivat. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaKiitos Salla! Kokeile ihmeessä tehdä näitä, toivottavasti tykkäät! :)
PoistaKuulostaapa herkulliselta! Mä en tiedä, oonko koskaan syönyt mitään mikä sisältäisi laventelia, joten olisi mielenkiintoista kokeilla vaikkapa tätä reseptiä. :D
VastaaPoistahttp://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/
Kovin paljoa ei tosiaan tule sellaisia reseptejä vastaan, joissa olisi laventelia. Testaa toki tätä ja tule kertomaan mitä tykkäsit! :)
PoistaIhana toi tee-pannu mikä sulla on! Haluaisin myös semmosen kunnon pannun missä voisi tehdä paremmin haudutettua teetä kuin kattilassa, niin että sitä voisi siitä suoraan kaataa ja tarjoilla.
VastaaPoistaOon tuota teepannua niin monelle suositellut, että tuntuu että siitä pitäisi jo saada jotain provikkaa ;D Pannu on siis Prismasta, hintaa ~20e. Sihdin saa kätevästi nostettua haudutusajan täytyttyä pois. Kestänyt minulla hyvin käytössä jo 6 vuotta.
Poista