Sivut

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Resepti: Itse tehty glögi

Iso kiitos kaikille Forsman tean tuotearvontaan osallistuneille! Voittaja on nyt arvottu ja häneen on otettu yhteyttä. Sain teiltä runsaasti teeaiheisia postaustoiveitakin. Suosikiksi nousi erilaisten teiden maistelut ja niitä tulee blogissa olemaan kuten ennenkin. Yllätti myös miten paljon toivottiin teen yhdsistämistä leivontaan tai ruokaan reseptien ja makuparisuositusten kautta. Pidetään tämäkin mielessä!


Tälläkin kertaa on asiaa ihanasta lämpimästä juomasta, mutta ei teestä vaan glögistä! Glögi on ihana talvikauden juoma, joka tekee lämpimän olon mausteisuudellaan. Kauppojen glögit kyllä maistuvat myös minulle, mutta muutaman vuoden ajan olen tehnyt glögin vanhempieni tekemää viinimarjamehua maustamalla. Alunperin idea lähti siitä, kun vanhemmat eivät millään saaneet syksyisin tekemiään marjamehuja kulumaan pois. Resepti on aika helppo ja valmistamiseen menee alle vartti.

Glögi (8 dl)

5,5 dl vettä
2,5 dl viinimarjamehua tai marjaisaa sekamehua
1,5 rkl sokeria
15 mausteneilikkaa
0,5 tl kardemumman siemeniä
pieni pala inkivääriä (kuivattu tai tuore)
pala kanelitankoa

Mittaa nesteet ja sokeri kattilaan, lisää mausteet ja anna kiehua noin 10 min. Jäähdytä hetken aikaa,  siivilöi mausteet pois ja nauti! Reseptissä mainittujen mausteiden lisäksi voit kokeilla esimerkiksi lisätä tähtianista, appelsiinin kuorta tai vaniljaa mukaan.


Millaisesta glögistä sinä pidät?

Translation:
For a couple of years now I have made my own glogg even though I like those at stores also. The recipe is simple and it takes only 15 minutes!

Glögi (8 dl)

5,5 dl water
2,5 dl home made currant juice
1,5 tablespoons sugar
15 cloves
0,5 teaspoons cardamom seeds
1 small piece of ginger (fresh or dry)
1 piece of cinnamon

Measure all the fluids to a kettle, add spices and sugar and let boil about 10 minutes. Let it cool down a bit, filter the spices away and enjoy! You can also try different kinds of flavours and add star anise, orange peel or vanilla.

8 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä herkulliselta! Mulle ei ole tullut mieleenkään että glögiä voisi kokeilla tehdä itse (jep, ei mikään kummoinen keittiön hengetär täällä...), mutta tätähän pitää ehkä ihan oikeasti testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Salla! <3 Testaa hei ihmeessä tätä! Sen verran helppokin, että varmasti onnistuu kaikilta :)

      Poista
  2. En ole edes ajatellut että glögiä voisi tehdä itse! Täytyy ehdottomasti testata:) Ihanaa kun jaoit ohjeen blogissasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä tätä Sofia! Mukavaa että oli uutta tietoa ja ilahdutti! :)

      Poista
  3. En olekaan itse tehnyt aiemmin glögiä, mutta resepti ja valmistus vaikuttaa todella helpolta tän perusteella! Pitäisi vain hankkia kunnon homma, mihin saisi ne mausteet sitten sisälle - joskus teepannu tuommosella olisi kyllä kätevä omaan käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä paras ratkaisu on keitellä mehua mausteiden kanssa ihan ilman mitään sihtiä ja vasta hauduttamisen jälkeen siivilöidä pois. Siivilöintiin sopii avoin teesihti tai jokin muu tarpeeksi hienojakoinen siivilä :)

      Poista
  4. Kuulostaa tosi hyvältä! Mä tykkään keitellä chaita itse, siihen tuleekin samoja mausteita kuin glögiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun taas on jo pitkään pitänyt tehdä chaita itse! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥