Sivut

lauantai 8. kesäkuuta 2019

Markettien viilein teeuutuus - Nordqvistin Hot & Cold

Huh, mikä helle! Minulle riittäisi hyvin muutama aste vilpoisempikin lämpötila. On ihanaa että on kesä, mutta tämä kuumuus on omiaan aiheuttamaan päänsärkyä ja ilmastoahdistusta. Kuumilla keleillä on myös tärkeää pitää huolta nesteytyksestä - varsinkin, jos aikoo viettää koko kesän enimmäkseen mustissa vaatteissa. Siksi meiltä löytyykin nyt lähes koko ajan kylmähaudutettua jääteetä jääkaapista. Pääasiassa meillä tehdään jäätee irtoteestä, mutta keväällä löysin myös yllättävän haastajan pussiteepuolelta.

Nykyään käy todella harvoin niin, että innostuisin oikein kunnolla jostain pussiteestä tai -haudukkeesta. Olen niin vahvasti irtoteen ystävä niin kotona kuin työpaikallakin. Tänä keväänä kuitenkin ihan tavallisen ruokakaupankin teevalikoima pääsi yllättämään positiivisesti uutuuksillaan. Heti kun näin nämä Nordqvistin Hot & Cold -pyramiditeesarjan teet ja haudukkeet, tiesin että niitä on päästävä maistamaan.


Sarjaan kuuluu oikeasti neljä erilaista teetä, joista kolmea ostin heti innoissani. Neljännen aromiltaan lapsangia muistuttavan teen avomies kotiutti hieman myöhemmin meille, mutta sitä en ole maistanut. Tervaiset maut teessä kun eivät ole niitä lemppareitani. Keskitytään nyt tässä postauksessa siis vain sarjan Matcha Mojito, Hot Rose ja Green Colada -makuihin.

Kun irtoteestä tehdään kylmähaudutuksella jääteetä, on haudutusaika jääkaapissa useita tunteja - mielellään yön yli. Hot & Cold -sarjan teet taas valmistuvat kylmähaudutuksella noin 10 minuutissa. Näitä pussiteitä onkin tullut käytettyä etenkin niissä tilanteissa, kun tekee mieli jääteetä, mutta ei ole tajunnut laittaa kannua jääkaappiin aiemmin.


Tämän kolmikon ehdoton lempparini oli pirteän raikas Matcha Mojito. Tässä teessä tuli selkeästi esille lime, jota minttu ja matcha komppaavat taustalla. Matcha Mojitossa nimestään huolimatta pääroolissa on vihreä tee, jolle matcha antaa hieman lisäpotkua. Tässä teessä kaikki oli mielestäni hyvin balanssissa. Yhdestä pussista riitti hyvin makua kolmeenkin kylmähaudutukseen 2 dl lasilla.

Hyvinä kakkosina Matcha Mojiton jälkeen perässä tulevat Pina Colada ja Hot Rose. En osaa päättää, kumpi niistä olisi parempi. Pina Colada on vihreää teetä maustettuna ananaksella ja kookoksella. Se on huomattavasti makeampi kuin Matcha Mojito, varsinainen herkkutee. Hot Rose taas on hieman kevyempi makuprofiililtaan. Se on myös poppoon ainoa yrttihauduke, jossa on hibiskusta, omenaa, inkivääriä ja ruusunterälehtiä. Maku on hieman mehumainen ja lämmin inkivääri tuo siihen vähän potkua.

Kokonaisuuden kruunaa vielä se, että teenä näissä on käytetty Rainforest Alliance -sertifioitua teetä, pakkauksen kartonkiosuus on valmistettu kierrätysmateriaalista ja koko komeus sisältöineen on kierrätettävissä käytön jälkeen. Pyramidipussitkin ovat valmistettu biohajoavasta materiaalista, joten ne voi laittaa biojätteeseen ja pakkauksen sisällä oleva muovipussi kierrätetään muovijätteeseen. Jes!


Kuuluuko jäätee sinun kesääsi?

2 kommenttia:

  1. Kyllä se jäätee mulle maistuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Täällä on myös jääteekausi jo avattu tältä kesältä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥