Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Ensimmäisen lomaviikon helmet

Heippa ja ihanaa sunnuntaita kaikille! Ensimmäinen kesälomapätkäni vetelee nyt viimeisiä tunteja, sillä huomenna odottaa taas paluu töihin. Lomailen tänä vuonna kesälomani viikon pätkissä ihan omasta toiveestani. Tämä ensimmäinen lomaviikko oli omistettu vanhemmilleni, joiden kanssa lomasta vierähtikin noin puolet. Mitäs lomalla tulikaan sitten tehtyä?


Kun suunnittelin lomaani, mieleeni tuli tapaamisten sopimisen lisäksi niinkin yksinkertainen asia, kuin aamiainen. Halusin loma-aamuihini irtioton puuduttavaksi käyneestä tuorepuurorutiinista. Aamupaloina nautin siis mm. lettuja, pekonia ja kananmunia sekä juustoja. Oli ihanaa aloittaa jokainen lomapäivä hyvällä aamiaisella.

Kyläilin vanhemmillani kaksi yötä ja sen lisäksi tapasimme vielä erikseen eilen. Heidän luonaan vietimme yhdessä aikaa ja teimme paljon kotitöitä, kuten pihahommia ja varaston järjestelyä. Minulla on edelleen myös heidän luonaan runsaasti lapsuusmuistoja, joita monesti käyn läpi ja karsin turhia pois. Tämänkertaisia parhaita bongauksia olivat Pokemon-sarjakuva ja minulla lapsena käytössä olleet aurinkolasit.

Vanhemmat olivat myös yllättäneet minut suunnittelemalla reissun Fazerille, jossa meitä odotti näyttelykierros. Oppaan jutut olivat ensisijaisesti suunniteltu niin, ettei nuorimmillakaan näyttelykävijöillä kävisi aika pitkäksi. Onneksi tilassa oli kuitenkin myös runsaasti vitriineitä, joihin me aikuiset saimme tutustua omatoimisesti. Huikeimpia bongauksia vitriineistä olivat Fazerin kauppamatkustajien salkku ja valokuva 1890-luvulta, jolloin ilmeisen tyylikkäät viiksisedät kiertelivät ympäri Suomea esittelemässä Fazerin valikoimaa. Tämä näyttelykierros oli erittäin kiva elämyslahja, jollaista en olisi itse edes tajunnut toivoa.

Tavaroiden järjestelyä tuli harjoitettua vanhempieni kodin lisäksi myös omassa kodissa. Minulla ajatukset menevät ihan solmuun, jos koti on liian sekaisin. Nyt kun koti on taas järjestyksessä, tuntuu kaikki tekeminen ja arki helpommalta. Yritin myös etsiä keittiöön roskien lajitteluun uusia ratkaisuja meidän nykyisten järjestelyjemme tueksi, mutta riittävän kivaa ei vielä löytynyt. Haluaisin viimeistään meidän seuraavaan kotiimme keittiöön hyvän setin erilaisia keräyslaareja, jotta meidän kotimme kierrätyskoneisto toimisi mahdollisimman hyvin. Mielestäni kierrätys on kaikkien tehtävä, jotka osallistuvat kuluttamiseen.


Oletko ehtinyt jo lomailemaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥