Sivut

lauantai 14. marraskuuta 2020

Kaksi taianomaista erikoisteetä Teemaasta

Helsingin keskustassa sijaitseva Teemaa on ehdoton paikka niille, jotka tykkäävät maustamattomista teelaaduista ja janoavat erikoisuuksia. Kuten monet kerrat on sanottu, olen itse enemmän maustettujen teelaatujen ystävä, kun taas Aleksia kiinnostaa enemmän maustamaton tee. Olimme helmikuussa (kun maailma oli vielä normaali) viettämässä treffipäivää Helsingissä ja mieleeni tuli, että vierailu Teemaassa voisi olla hänelle mieluisa. Itsekään en ollut Teemaassa aiemmin käynyt juurikin sen takia, kun valikoiman pääpaino on maustamattomissa laaduissa. Valikoimaa pienessä kaupassa oli yllättävän paljon ja lopulta mukaan tarttui kaksi hyvin erikoista laatua:


Satumaisesti nimetty Moonlight White on valkoista teetä. Yunnanin alueelta Kiinasta peräisin oleva tee osoittautui täyteläisen pehmeäksi, mutta ei ollenkaan makeaksi, kuten jotkin Yunnanin alueen vihreät teet. Valkoiselle teelle tyypillisessä hennossa maussa oli hieman hedelmien ja puun vivahteita, mutta ne eivät nousseet toistensa yli, vaan olivat hyvin tasapainoisia. Erityisen suloisen tästä teestä teki lehtien nukkamainen pinta.


Jinhua Fuzhuan 2015 Golden Flower Fu Brick on varmastikin yksi erikoisimmista teelaaduista, mitä olen tähän mennessä maistanut. Kyseessä on Hunanista Kiinasta peräisin oleva fermentoitu ja tiilimäisesti yhteen puristettu tumma tee, jonka pinnassa on kellertäviä pisteitä. Pisteet johtuvat Euroticum cristatum -sienimikrobista, jolla on mahdollisesti probioottisia vaikutuksia. Teen maku oli rohdosmainen, mutta pehmeä ja mielestäni siitä löytyi mineraalisuutta ja mäntyisyyttä. Erittäin jännittävä ja hyvän makuinen tapaus!

Millaisia kokemuksia siellä on Teemaasta?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoisilta nuo teet! Itse juon teetä yleensä flunssassa, mutta makumaailmasta voisi nauttia paljon enemmänkin. 😊 En ole käynyt Teemaassa, mutta näillä kuvauksilla saatan joku päivä sinne piipahtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kiinnosti! Teemaa on loistava paikka juurikin valikoimansa vuoksi. Löytyy erikoisuuksia, sekä laadukkaita arkisempiakin laatuja.

      Flunssaisena teestä, kuten mistään muustakaan ruoka-aineesta, ei yleensä maista kaikkia yksityiskohtia kunnolla. Sen vuoksi mulle valikoituu yleensä flunssateeksi jokin sellainen, joka on pyörinyt hyllyllä jo pitkään ja ei ole syystä tai toisesta kolahtanut täysillä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥