Sivut

sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Marraskuun parhaat 2020

Minne menit marraskuu? Kuukausi kului ihan hurjaa vauhtia. Aluksi alettuani pohtimaan mennyttä neljää viikkoa, mieleen tuli vain töitä ja surkeita koronauutisia, mutta lopulta marraskuusta löytyi myös niitä kivojakin juttuja.


Kuukauden teeksi nostaisin mustan maustamattoman Blackwoodin (Thé Huone), joka ilahdutti monena marraskuun aamuna. Tämän luomukaatuisen ceylonin täyteläinen maku sopi aamiaisleipien kanssa täydellisesti yhteen.

Herkulliset aamiaiset ylipäätään olivat sellaisia, joilla tuli piristettyä pimeitä marraskuun aamuja. Uusi lempparini on kauraleivät avokadolla ja pehmeäksi keitetyllä kananmunalla.

Aikaa askarteluun tuli käytettyä jonkin verran tavanomaista enemmän. Työn alla on ollut mm. joulukortteja, koriste-esineiden maalaamista sekä tiskirättejä. Kynttilöitäkin houkuttelisi tehdä lähipäivinä!


Bostonkakkua tuli marraskuussa kokeiltua ensikertaa. Tämä innostus johtui siitä, kun kävin yhtenä päivänä paikallisessa ostoskeskuksessa, jossa yhden kahvilan lähellä oli vahva kanelin tuoksu. Gluteenitonta pullataikinaa ei napannut tehdä nollasta, mutta Pirkan valmis gluteeniton taikina toimi tässä tarkoituksessa hyvin. Mitä sinä muuten olet tykännyt leipoa viime aikoina?

Sain loistavaa asiakaspalvelua Take T:ltä. Olin heidän joulukalenterikonseptistaan todella innoissani, mutta muistin tilauksen tekemisen vasta viimeistä tilauspäivää seuranneena aamuna. Naputtelin heille hädissäni sähköpostia ja tilaus saatiin onneksi vielä sisään. Nyt odotellaan Aleksin kanssa innoissamme tiistaita, kun kalentereja saa alkaa avaamaan!


Miten sinun marraskuusi meni? Millaisia joulu- tai tunnelmavaloja sinulta muuten löytyy? Olen koko marraskuun tuskaillut, kun haluaisin jonkin uuden jouluvalon, mutta valinta on vaikea, joten kuulisin mieluusti teidän fiiliksiä niistä.

2 kommenttia:

  1. Kananmuna-avokadoleivät on niin herkullisia! Tykkään kanssa just tommosista pehmeistä kananmunista leivän päällä, ihan kuin sulla kuvassa. 😋 Kynttilöiden tekeminen itse kuulostaa kanssa mukavalta ja rentouttavalta puuhalta. Olen nyt yrittänyt pohtia, että keksisinkö jonkun DIY-homman, joita voisin tehdä joululahjaksi lähisukulaisille. Vielä en ole lyönyt mitään lukkoon, mutta joku ruokasäilyke voisi olla hauska, enkä ole sellaista aikaisemmin tehnyt. Olen leiponut marraskuussa kolme erilaista juustokakkua, kun mulla oli kavereiden kanssa brunssi ja kahdet koronarajoitetut synttärit. 😄🥳 Heti alkoi muuten tehdä mieli bostonkakkua, kun katselin tota ihanaa leipomustasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmeäksi keitettyjen kananmunien keltuainen maistuu tosiaan aivan tajuttoman hyvältä noin niinkui ylipäätäänkin. Olen nyt ihan rakastunut noihin kananmuna-avokadoleipiin :D Ruokasäilykkeen tekeminen lahjaksi kuulostaa tosi hauskalta idealta. Varmaan helppo skaalata ja tehdä tarvittaessa isompikin satsi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥