Sivut

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Kurpitsaa ja kummituksia

Heips, myöhästynyttä hyvää halloweenia ja ihanaa marraskuun ensimmäistä päivää kaikille! Minulla on hieman haikea olo siitä, että halloween on tämän vuoden osalta takana päin. Onko teillä? Taidan koristeiden osalta jatkaa halloweenia vielä ensi viikon ajan, jonka jälkeen on kai aika kääntää ajatukset kohti joulua.


Tänä vuonna halusin pitkästä aikaan leipoa halloweeniksi jotain kurpitsasta. Leivoin vuosia sitten perinteisen amerikkalaistyylisen kurpitsapiiraan, mutta siitä tuli hieman mauton. Sitäkin pitää kokeilla vielä joskus toisella reseptillä, mutta tällä kertaa innostuin kokeilemaan Himoleipurin kurpitsajuustokakun ohjetta. Perjantai-ilta menikin sen myötä aika pitkälti keittiössä, sillä kurpitsan paloittelu ja paahtaminen veivät oman aikansa. Lauantaina tein vielä ensimmäistä kertaa ikinä sveitsiläistä marenkia, jossa onnistuin toisella yrittämällä. Pursotin marenkimassasta kakun päälle söpöjä marenkikummituksia.


Kokonaisuudessaan tämän kakun leipominen oli aika hiton työlästä, mutta onneksi täysin sen arvoista. Koostumus oli ihanan samettinen ja se oli todella mehevä ja herkullinen. Jos kurpitsaiset leipomukset eivät ole ennestään tuttuja, niin luonnehtisin makua piparin tai porkkanakakun kaltaiseksi. Tämän kakun kaveriksi suosittelisin teeksi chaita tai pähkinällä maustettuja teelaatuja, sillä myskikurpitsaan tulee paahtaessa hieman pähkinäinen maku. Myös jokin pehmeän makuinen musta maustamaton tee toimisi varmasti hyvin.


Monesti joudutaan syömään näitä leipomuksiani vain kaksin, mutta tätä kakkua varten saatiin apujoukkoja, kun Aleksin veljet kävivät eilen meillä teellä. Kakun lisäksi pöytään katettiin halloweeniin sopivia sipsejä ja karkkeja. Oli kivaa, kun oli siis edes vähän jotain ohjelmaa halloweenina. Illemmalla katsottiin vielä kahdestaan The Haunting of Bly Manoria. Sarja on huomattavasti edeltäjäänsä The Haunting of Hill Housea hidastempoisempi, mutta kuitenkin tosi mielenkiintoinen. Hitaus ei toisaalta haittaa itseni kaltaista tyyppiä, joka rakastaa tunnelmallisia kauhuleffoja ja sarjoja, mutta pelästyy aika helposti. 

Miten teillä sujui halloween?

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja kummitukset! 😍 Minulla oli kanssa ekat kokemukset jostain kurpitsapiirakasta pettymys, joten olen ollut vähän skeptinen kurpitsaruokien suhteen. Tuo kakku kuulosta herkulliselta, sillä piparit ja porkkanakakku on 💜.

    Pitääpä ottaa listalle tuo The Haunting of Bly Manor, sillä olen itse vähän samanlainen. En tykkää jump scare -tyylisistä pelotteluista, vaan painostava jännittynyt tunnelma on ihanaa. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vahva suositus kyllä tuolle kurpitsajuustokakun reseptille, se nimittäin yllätti todella positiivisesti! Ja jännä, että sielläkin on perinteinen kurpitsapiirakka joskus tuottanut pettymyksen. Olen lukenut vastaavia fiiliksiä muualtakin joten tosi mielenkiintoista, että niinkin tunnettu klassikko ei tunnu täsmäävän odotuksiin.

      The Haunting of Bly Manorissa jump scareja ei juurikaan harrastettu, joten siinä mielessä varsin turvallinen valinta. ;D

      Poista
  2. Miten söpö kakku!!
    Meillä ei ollut mitään juhlia, mutta kaverin kanssa kaksisteen tehtiin ruokaa, käytiin hautuumaalla ja ennustettiin korteista. Koristelin myös omaa asuntoa sillä lailla sopivasti :D Hirveästi mitään Halloween-koristeita ei ole kertynyt ja niinkuin säkin kirjoitit, kauppojen valikoima on aika surkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Sulla on kyllä ollut mukavan kuuloinen halloween. Varsinkin ennustaminen halloweenina on ajatuksena kutkuttavan tunnelmallinen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥