Sivut

lauantai 17. huhtikuuta 2021

Matkamuistoteet Turun linnasta ja Apteekkimuseosta

Viime kesän Turun matkalla kävimme teeostoksilla Teepolussa ja Turun tee & mausteessa, mutta varsinaisten teekauppojen lisäksi teetä löytyi myös parin turistikohteen matkamuistomyymälästä. Alan nyt purkamaan blogiin Turun reissun teeostoksia ja ensimmäisenä vuorossa ovat juurikin ne ihanat matkamuistoteet.


Katariinan puutarhatee tarttui mukaan Turun linnan museomyymälästä. Tee on nimetty Katariina Jagellonican (1.11.1526–16.9.1583) mukaan ja paketin kylkeäkin koristaa näyttävä kuva häntä esittävästä maalauksesta. Katariinan puutarhatee on tehty mustaan teepohjaan ja maustettu katajanmarjalla, musta- ja punaherukalla, mustikalla ja aromeilla. Teen on valmistanut tamperelainen Mokkamestarit.

Olen muistaakseni aiemminkin maininnut, että mustat marjateet ovat minulle haastava kategoria muodostaa mielipiteitä. Lieneekö syyttäminen tästä Twiningsin Four red fruits -teetä, jota join joskus aikoinaan teestä kiinnostuttuani turhankin usein. Odotin Katariinan puutarhateeltä ehkä vähän raikkaampaa aitojen marjojen makua, mutta tämä on silti varsin hyvää mustaksi marjateeksi. Kokonaisuudessaan tämä on melko vahvan makuinen tee ja siksi tähän on tullut tartuttua niinä aamuina, kun päivä ei meinaa lähteä käyntiin.


Apteekkarin tee tarttui mukaan Apteekkimuseon ja Qwenselin talon kutkuttavasta matkamuistovalikoimasta. Tämän teen paketti on mielestäni erityisen hieno ja vetää vertoja Dracula – Vampyyrit Vapriikissa -teelle, jonka ostin Tampereen matkalta vuotta aiemmin.

Apteekkarin tee on vihreää teetä, joka on maustettu inkiväärillä, kamomillalla, sitruunamyrtillä, sitruunaruoholla, sitruksella ja aromeilla. Arvostan kovasti, että tähän teehen on valikoitu paljon entisajan lääkäreiden, apteekkarien ja parantajien suosimia yrttejä, joten se noudattaa hienosti Apteekkimuseon teemaa. Tämäkin teesekoitus on Mokkamestarien käsialaa. Inkiväärin maku jää melko miedoksi ja Apteekkarin tee onkin erittäin tasapainoinen, kevyt ja raikas.


2 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että Suomessa on apteekkimuseo! 😍 Toivottavasti pääsen käymään siellä tänä kesänä. Tuo apteekkarin tee kuulostaa tosi herkulliselta. Olen Mokkamestareilta juonut lähinnä kahveja, ja niistä olen tykännyt tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Apteekkimuseo on kyllä hurjan tunnelmallinen, suosittelen! Qwenselin talon puolella oli vähän rikkaammat infokyltit, ja apteekin puolella taas vähemmän tietoa, jota itse jäin kaipaamaan lisää. Mutta visuaalisesti oikein mahtava kohde! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥