sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Maaliskuun parhaat 2021


Pääsiäiskoristeet
Innostuin omaan tyyliin sopivista pääsiäiskoristeista kunnolla viime vuonna ja sama viehtymys niihin jatkui tänäkin keväänä. En tällä kertaa tehnyt koristeista omaa postaustaan ettei tule liikaa toistoa, mutta kenties ensi vuonna jälleen, kun koristelu ja ylipäätään kotimme sisustus on jalostunut eteenpäin.

Teeletin English Breakfast
Tämän klassikon kaikki varmaan tuntevatkin vähintään yksittäispakattujen teepussien kääreistä, mutta irtoteestä haudutettu English Breakfast on kyllä aivan omaa luokkaansa. Laadukkaan English Breakfastin hankkiminen sekä Teelettiin tutustuminen olivat molemmat olleet teemaailman to do -listallani pitkään, ja olen iloinen että ne sai nyt suoritettua samaan aikaan.


Puutarhakausi
Olen todella innoissani siitä, että omaa pihaa pääsee taas laittamaan kesäkuntoon. Pihan muutostöiden osalta on kuitenkin vielä paljon suunniteltavaa, kuten kukkapenkin rajauksen päättäminen ja ylipäätään sen muoto.

Keväiset hajuvedet
Rikkinäinen levy tässä hei! 3/4 näistä tuoksuista on sellaisia, joita hehkutin jo maaliskuun 2017 postauksessa. Niin paljon kuin vaniljaisista ja mausteisista tuoksuista tykkäänkin talvisin, nämä kukkaispainotteisemmat tuoksut ovat aina yhtä säväyttävää ottaa käyttöön keväällä. Tämän ja ensi vuoden aikana nelikkoon tulee kuitenkin väistämättä muutoksia, kosta VS:n body mist sekä Harajuku Loversin Love alkavat olemaan lopussa. Olen aivan surkea kukkaistuoksujen ostaja, joten olisi ihana kuulla teidän kevätlemppareista - ehkä niiden joukosta löytyisi hyviä uusia kandidaatteja tähänkin kööriin.

Loma
Nautin lomasta maaliskuussa, siitäkin huolimatta, että ravintolasulku rapsahti päälle juuri sen aikana. Valtaosa lomasta sujuikin kotona, mikä ei onneksi yhtään haitannut. Panostin nukkumiseen, hyviin aamupaloihin ja liikuntaan. Google Fit mittasi maaliskuulle aktiivisia minuutteja enemmän kuin yli puoleen vuoteen. Lomalta erityisen ihana juttu oli päivä, jona kutsuttiin vanhempani meille syömään ja tilattiin ravintola-annokset kotiinkuljetuksella. Heillä ei ole tapana tilata ruokaa takeawayna tai kotiinkuljetuksena, joten ravintolaruoka tähän maailmanaikaan oli heille erityistä.

Leivonta
Leivontaa tuli pitkästä aikaan tehtyä aktiivisemmin maaliskuussa. Tein porkkanakakkua, rahkapiirakkaa, mutakakkua sekä rocky roadia, jos jälkimmäistä voi leipomiseksi väittää. Rocky roadiin sai kätevästi upotettua hiljattain vanhaksi menneitä maapähkinöitä, mutta niitä on silti edelleen noin 800 g. Hyväksi todettuja maapähkinää sisältäviä reseptejä siis otetaan kernaasti vastaan!


Miten sinun maaliskuusi sujui?

2 kommenttia:

 1. On tosi ihanaa lukea tällaisia positiivisia postauksia. Jokaisen kananttaisi reflektoida elämänsä/kuukautensa/päivänsä hyviä ja ilahduttavia asioita, sillä se tutkitusti parantaa mielialaa ja elämänlaatua. Kiitos siis, että näytät esiemerkkiä. <3 Kokeilen laittaa itselleni vaikka kuun loppuun aina muistutuksen, että listaisin päiväkirjaan tms. omia positiivisia hetkiä. :D

  En ollut koskaan ajatellut, että vaihtaisin hajuvettä vuodenaikojen mukaan, mutta tuohan käy täysin järkeen! Miten muuten säilytät tuoksujasi, jotta ne pysyy useita vuosia hyvänä? Ja jos muuten saat jotain ihania maapähkinäreseptejä selville, olisi tosi kivaa kuulla niistä! Justiinsa pääsiäisenä mietin, että olisi ihanaa tehdä jotain herkullisia maapähkinäleipomuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Yritän pitää mun blogin pääasiassa positiivisena, joten nää kuukausittaiset parhaat tukee sitä tavoitetta hyvin :) Alunperin aloin tekemään näitä siksi, että huomasin mulla olevan varsinaisten postausaiheiden lisäksi kaikenlaista muutakin kivaa jota olisin tahtonut dokumentoida ja jakaa muille, mutta joista ei kuitenkaan ollut kokonaisen postauksen verran asiaa. Tää konsepti tarjoaa hyvin paikan niille.

   Aiemmissa asunnoissa mulla oli tuoksut koristamassa kirjahyllyä, mutta nykyisessä kodissa ne on wc:n peilikaapissa (siis pelkkä wc-tila, ei kylpyhuonetta). Ymmärtääkseni kylppärit on isoin uhka säilyvyyden kannalta, kun niissä kosteus- ja lämpöolosuhteiden vaihtelevuus on suuri. Mulla on nykyisellään varsin holtiton määrä tuoksuja, 27 mukaanlukien testerit ja body mistit. Siitä huolimatta mun kohdalle on sattunut vain muutama tuoksu, joiden oon kokenut vuosien kuluessa muuttuvan merkittävästi alkuperäisestä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥