Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Joulu kutoo verkkoaan

Joulumieli on edelleen hakusessa, vaikka koti onkin nyt koristeltu ja lähes kaikki lahjatkin paketoitu. Kuun vaihteessa podettu korona verotti paljon aikaa tänä kiireisenä kautena. Nyt tuntuukin siltä, että on ikään kuin itselleen velkaa monenlaista tekemistä, ja se kaikki ei mahdu kalenteriin. To do -listalla on vaikka mitä askarteluja, uuden hyllykön kasaaminen loppuun, jotain jouluista olisi kiva leipoa ja ulkoillakin pitäisi. Kaiken kukkuraksi olen hukannut vihkon, johon kirjoittelen muistiin teemaisteluni blogipostauksia varten. Toivottavasti se tulisi pian vastaan jostain päin kotia!


Kerroinkin jo syksyllä ostaneeni Tigerin halloween-valikoimasta hämähäkkien muotoisen valosarjan joulua ajatellen. Se pääsi nyt koristamaan tv-tasoa. Vastaavia kirkkaasta muovista valmistettuja näkyi muuten vielä tällä viikolla Citymarketissa, jos nämä alkoivat houkuttelemaan. Minulla oli haaveissa jo viime vuonna tehdä pari jouluhämähäkkiä myös kuusta koristamaan, mutta se jää nyt toiseen kertaan. Jos jouluhämähäkit ovat sinulle uusi juttu, niin kyseessä on siis alun perin ukrainalainen kansanperinne.


Tämä joulu on meillä nyt toinen muovikuusen kera, ja tämä on kieltämättä kätevä. Puun sai pystyttää jo joulukuun alkupuolella heti kun vaan kunto salli. Lahjat sai myös heti kuusen alle sen sijaan, että ne olisi yritetty ujuttaa kirjahyllyn reunoille tai kaappien kätköihin. Sohvapöydällä olevan pramean ornamenttikuvioisen kynttilän löysin muistaakseni viime vuonna pikkurahalla hyväntekeväisyyskirpparilta.


Joulukuuseen piti hankkia tänä vuonna lisää koristeita, mutta kuinkas kävikään. Pitää ensi vuonna yrittää ennättää näillä asioilla kirppariapajille ajoissa. Myös tuohikoristeet kiinnostaisivat kovasti. Tänä vuonna hankittiin kuuseen yksi, mutta sitäkin suloisempi koriste Stockalta. Én Gry & Sif -merkkinen Reilun kaupan neulahuovutettu kissa on valmistettu nepalissa uusiseelantilaisesta villasta. Tästä kaverista tulee niin hyvä mieli, kun se napittaa kuusen oksalta suloisilla silmillään. ja katsokaa noita poskia!

Viime vuoden joulufiilis oli hakusessa työkiireiden vuoksi ja tänä puolittain muuten vaan ja puolittain tuon ruton takia. Jospa ensi vuonna olisi viimein sitten taas onnistuneempi joulun aika.

Miten siellä ruudun toisella puolella on virittäydytty joulutunnelmaan?

2 kommenttia:

  1. Joulutunnelma vähän lässähti juurikin koronan takia. Ei itse olla kipeinä, mutta minun perheessä on nyt koronaa, joten jännätään, päästäänkö ollenkaan vanhemmillani käymään. Harmittaa erityisesti siksi, että välimatka on yli 500 km, joten eipä sinne ihan tuosta noin vain pääse vierailemaan. Mutta ei voi mitään. Onhan tässä vielä tovi jouluun, niin toivotaan, ettei kukaan nyt sairastuisi. Omaan kotiin on laitettu tekokuusi ja joulukoristeita. Sähkön hinnan vuoksi en laittanut ihan niin paljon jouluvaloja, mutta on juotu glögiä ja syöty jouluisia ruokia, joten kyllä alkaa olla niiltä osin olla joulufiilis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut kommentin julkaisuviiveestä! Toivottavasti teillä päästiin vastoinkäymisistä huolimatta joulunviettoon alkuperäisten suunnitelmien mukaan tai vähintäänkin jollain mukiinmenevällä varasuunnitelmalla. Jouluiset syötävät kuten juuri glögi on omiaan tuomaan joulutunnelmaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥