Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Tammikuun parhaat 2023

Mennään nyt pitemmittä puheitta suoraan postauksen pihviin, eli tammikuun parhaisiin juttuihin. Niitä kertoessa tulee nimittäin tällä kertaa avattua ihan hyvin kuukauden moodia.

Teeseremonia

Teesalonki Sylviassa oli japanilaisen teen ilta, johon kuului pieni teeseremonia japanissa Urasenke-teekoulukunnan oppeja opiskelleen teemestarin suorittamana. En ollut aiemmin teemestarin valmistamaa matchaa maistanut, ja se oli kyllä hyvää. Teeseremoniassa kaikki asiat tehtiin hyvin huolellisesti tiettyä järjestystä ja liikeratoja noudattaen ja sitä oli kovin mielenkiintoista seurata. Samanlaista ajatuksen kanssa tekemistä olisi hienoa omaksua omiinkin askareisiin kokonaisvaltaisemmin. Matchan lisäksi tilaisuudessa tarjottiin kahta muutakin japanilaista teetä, suolainen sekä makea syötävä sekä Fazerin kettukarkkeja. Mielenkiintoisena knoppitietona kettukarkeista kerrottiin, että Urasenke-teekoulukunnan suurmestari oli Suomen matkallaan ollut sitä mieltä, että ne ovat kelpoja makeisia teeseremonian yhteyteen. Elikkäs ei muuta kuin kettukarkkeja ostamaan ja teet hautumaan! :)

Vapaapäivä

Alkuvuosi starttasi töissä rytinällä ja vapaa-ajallakin olo oli stressaantunut, joten pidennetty viikonloppu palautumiseen tuli tarpeeseen. Käytin siis perjantaina yhden lomarahavapaan. Nautin kiireettömästä aamusta ja hyvästä aamupalasta, jonka jälkeen kiertelin kirppareita ja kauppoja, kävin kahvilassa ja ostin lopuksi Subista suosikkileipäni. Olen muuten viime aikoina oppinut nauttimaan yksinkin kahviloissa käymisestä, mikä on ihanaa. Saa päättää keskenään minne menee ja kauanko siellä on, tilaamisia ei tarvitse yrittää suhteuttaa samaan kokoluokkaan kuin kahvilakaverilla ja puhelimesta voi lukea jotain mielenkiintoista tai vaikka katsella ikkunasta maailman menoa.

Kirppislöydöt

Tein tammikuun aikana monta mainiota kirpparilöytyöä. Vanhempien kanssa viikonloppua viettäessä löysin kauniit nahkaiset soljilla koristetut nilkkurit sekä Bath & Body Worksin talvisen tuoksukynttilän tunturipöllö-teemalla. Toissapäiväisenä vapaapäivänä taas löysin hyväntekeväisyyskirpparilta upeita kiviä, mm. valtamerijaspiksen, jotka ovat aina jotenkin kovin puhuttelevia minulle. Lisäksi kierrätyskeskuksesta  löytyi kaunis metallinen pöllökoriste, josta tuli Edgar Allan Poe -fiilikset. Jälkikäteen Google Lensin avulla ilmeni, että tuo lienee antiikkia. Laatu olikin kieltämättä kovin järeää ollakseen mistään nykypäivän kaupasta.

Joogahaaste

Vuoden vaihteessa otin tehtäväkseni 30 päivän joogahaasteen. Kuten sanottua, niin tammikuussa elämä oli kovin hektistä, joten tähän mennessä suoritettuja haastepäiviä on vasta 11, mutta olen luottavaisin mielin siitä, että helmikuussa saan puserrettua tämän rupeaman valmiiksi. Näitä joogahaasteita löytyy netistä varmaan joka lähtöön, mutta tämä jota itse suoritan on Ninan jooga -YouTube-kanavalta. Vaikeustasoltaan se on aika matala, mutta juurikin sopiva itselle, ja fiilis on ihanan lempeä ja kannustava.

-1,4 kg

Todettakoon tähän alkuun, että minulla ei ole mitään vahvoja mielipiteitä toisten ihmisten painoista. Pääasia on, että jokainen viihtyy omana itsenään. Juurikin sen vuoksi haluan itse pudottaa jokusen vuosien varrella kertyneen kilon pois. Tahdon viihtyä paremmin nahoissani, syödä enemmän sellaisia asioita jotka saavat oloni tuntumaan mukavalta ja en kertakaikkiaan jaksaisi ostaa uusia vaatteita  kittaniksi jääneiden tilalle. Tammikuussa matka starttasi 1,4 kilon pudotuksella.

Miten sinun tammikuusi sujui?

4 kommenttia:

  1. Nuo kivet on upeita, voisin kuvitella itsekin keräileväni kristalleja ja muita talismaaneja. Onneksi tilanpuute estää nyt kaikenlaisen tavaran hankinnan. Mielestäni nyt kun aloin taas käymään salilla, vaikka paino on pysynyt samalla, niin tuntee olonsa paremmaksi ja ryhdikkäämmäksi, lisäksi tuntuu ehkä paremmalta katsoa itseään peilistä vaikka suuria muutoksia ei ole :) Erilaiset tekemiset ja itsensä hoitaminen voi myös tehdä paljon mukavemman ja tyytyväisemmän olon itseensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, eihän nuo kivet nyt niin hirveästi tilaa vie... ;D

      Itselle sopivasta liikunnasta tulee kyllä usein sellainen kiva energinen olo. Ja muutosten ei pidäkään olla aina suuria tai nopeita. Tsemppiä sinne ja toivottavasti sama into myös jatkuu! :)

      Poista
  2. Tuo teeseremonia kuulostaa hienolta, hyvän näköiset tarjoilut :) En kyllä heti osaisi yhdistää kettukarkkeja ja japanilaisia tarjoiluja, mutta miksei :D Täytyypä myös tutustua tuohon joogahaasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeseremonia oli mielenkiintoinen kokemus. Suosittelen osallistumaan jos joskus tarjoutuu mahdollisuus! :) Eipä olisi itsellekään heti tullut kettukarkit mieleen osana japanilaistyyppistä teetarjoilua, mutta toisaalta onhan ne semmoisia kauniin selkeälinjaisia, maku on kiva ja ne eivät kuitenkaan peitä vihreän teen makua alleen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥