Sivut

maanantai 27. helmikuuta 2023

Inspiroiva Coraline ja toinen todellisuus

Viime aikoina olen ollut erityisen inspiroitunut Neil Gaimanin luomasta Coralinesta ja tarkemmin sanottuna sen elokuvaversiosta vuodelta 2009. Elokuva on stop motion -tekniikalla tehty ja sen suomenkielinen nimi on Coraline ja toinen todellisuus. Alkuperäinen kirja minulla on vielä lukematta – täytyy hankkia se, kunhan onnistun löytämään kivan näköisen painoksen ja mielellään kovakantisena.

Mikäli Coralinen juoni ei ole tuttu sinulle, niin kerrottakoon että tarina alkaa siitä, kun Coraline Jones vanhempineen muuttaa uuteen kotiin. Coraline löytää talosta salaisen oven, jonka kautta pääsee ihanteelliselta vaikuttavaan rinnakkaismaailmaan, jossa ei kuitenkaan ole kaikki kohdallaan. Elokuvassa yhdistyvät lapsenomainen tylsistyminen ja uteliaisuus sekä mysteerin selvittäminen, unohtamatta myöskään hauskoja yksityiskohtia.

Mainion juonen ja hahmojen lisäksi Coraline ja toinen todellisuus tarjoaa upeaa katseltavaa täyteläisine väreineen ja mielenkiintoisine teemoineen. Siksi inspiroiduin Coralinesta niin paljon, että halusin rakentaa teeman ympärille tuotekollaasin. Suoranaisen fanitavaran sijaan tässä on hienovaraisemmin teemaan viittaavia tuotteita.

Tämän postauksen kollaasissa olevat tuotekuvat eivät ole omiani, vaan ne ovat peräisin postaukseen linkitettyjen yritysten verkkosivuilta.


Trio Lunar LED kattovalaisin / Veke | Rumpuhiottu malakiitti / Seraphine | Koppakuoriaisvedin / Puutarhurin maja | Seletti Mouse-pöytävalaisin / Vepsäläinen | Mummolan piironki -hopeariipus / Korupaja Helmi | Terrierisukat / Sidoste | Keltaiset saappaat / Hai | Kissa-korvakorut / Ideabutiikki | Mustat napit / Eurokangas


HUOM! Tästä eteenpäin postauksessa esiintyy muutamia juonipaljastuksia.


Avainasiat

Tämä on sanaleikki. Haluan nimittäin puhua nimenomaan avaimista. Elokuvan tunnusomaisin esine on toiseen maailmaan oven avaava musta avain, jonka pää on napin muotoinen. Assosioin monenlaiset muutkin avaimet Coralinen teemaan sopiviksi, joten nostin tähän kotimaista käsityötä edustavan Korupaja Helmin avaimen muotoisen hopeariipuksen.

Toinen todella simppeli avainelementti ovat mustat napit, koska "Black is traditional", kuten elokuvassa kerrotaan. Nappeja voi hyödyntää vaikka mihin – tarpeettomaksi jääneen avaimen tuunaamiseen, koruihin, avaimenperiin, jääkaappimagneetteihin tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. (Jos sinulla on elinkaarensa päässä olevia vaatteita, niin niistä kannattaa muuten ottaa aina napit talteen.)

Rinnakkaismaailmassa napin muotoinen varjo hiipii kuun eteen himmentäen sen loistoa. Veken valikoimista bongasin upean kuutamon muotoisen kattovalaisimen. Lampusta voi säätää myös kuun vaihetta aina sirpistä täysikuuhun, mikä on aika hieno ominaisuus.

Coralinen tyyli

Keltaiset saappaat ja sadetakki tulevat varmaan kaikille ensimmäisenä mieleen, jos ajatellaan Coralinen asua. Tähän kollaasiin poimin Hain keltaiset Low-saappaat, jollaiset omistan itse. Ostin ne nimenomaan Coralinen tyylistä intoutuneena, kun halusin ilahduttavan näköiset saappaat pihatöihin ja tahdoin pienen irtioton mustasta väristä.

Coraline saa naapurintädeiltä maagisen litteän kiven, jonka reiän läpi katsomalla voi nähdä paljaalta silmältä kätkettyjä asioita. Tätä kiveä hän kuljettaa mukanaan kaulanauhassa. Kiven laatua ei erikseen kerrota, mutta sen syvän vihreä väri näyttää kovasti malakiitilta.

Eläimet

Coraline ja toinen todellisuus on pullollaan mielenkiintoisia eläimiä. Sinisilmäinen musta kissa on yksi olennaisimpia sivuhahmoja, koska sillä tuntuu olevan kuin kuudes aisti. Kissaa valitsin tähän edustamaan Ideabutiikin Kissa-korvakorut (minulta löytyy saman brändin upeat lepakkokorvikset).

Coralinen mystiikkaa ja glamouria rakastavilla naapurintädeillä on mustia skotlanninterrierejä. He ovat kovin tykästyneitä rotuun, sillä heillä on ollut niitä aiemminkin useita. Kotimaisen sukkamerkki Sidosteen logosta löytyy kaksi sukkaa vetävää terrieriä ja sitä on kivasti hyödynnetty isomminkin Pure Wasten kanssa tehdyissä mustissa kierrätyspuuvillasukissa.

Jonesin perheen yläkerran naapurina asuu eksentrisen mutta ystävällisen oloinen Sergei Alexander Bobinsky, joka kouluttaa sirkushiiriä. Rinnakkaismaailmassa hiiret esiintyvätkin hienosti. Sirkushiiriä tässä kollaasissa edustaa tietenkin Seletin Mouse-pöytävalaisin.

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä – Coraline ja toinen todellisuus suorastaan vilisee kaikenlaisia hyönteisiä. Perhe ajaa kuplavolkkarilla, Coralinella on hiuksissaan sudenkorennon muotoinen pinni ja elokuvan pääpahiskin muistuttaa hämähäkkiä. Kollaasiin valitsin hyönteisiä edustamaan koppakuoriaisen muotoiset vetimet Puutarhurin majasta.


Innoittaako Coraline sinua tai löysitkö jotain inspiroivaa kollaasista?

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus ♥
  Mulle kirjan lukeminen pilasi elokuvan, vaikka näinkin elokuvan ensin. Kirja oli niin paljon parempi, että hieman suututti piirretyn jotkin ratkaisut lukemisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eni, ihanaa että tykkäsit! <3 Ja hyvä headsup tuosta kirjan lukemisesta, täytyypä valmistautua henkisesti työstämään sitten suhdetta tuohon elokuvaan uusiksi. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥