Sivut

lauantai 6. toukokuuta 2023

Loppuneet kosmetiikkatuotteet 2023 #2

Hei siellä! Mitä kuuluu? Minä onnistuin nappaamaan jonkin kevätflunssan, jonka kanssa tämä viikko on menty tiistaista asti puolikuntoisena. Harmittaa kun jouduin jättämään väliin mm. ennalta suunnitellun toimistopäivän ja pysyttelemään kotikonttorilla, mutta minkäs teet. Nyt onneksi olo tuntuu vähän helpottavan. Tällä viikolla on tullut kulutettua meidän teevalikoimaa ja ei niinkään kosmetiikkaa, joka on kuitenkin tämän postauksen teema.


Loppuneita kosmetiikkatuotteita kertyi tammikuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin 19, joista yksikään ei ole testeri! En muista onko näin tapahtunut aiemmin. Brändejä on edustettuna 10 ja niistä Lushia on peräti 7 tuotetta.

Kokeilen tässä postauskonseptissa nyt muuten paria uudistusta:

1) Olen ryhmitellyt tuotteita aiemminkin kategorioittain, mutta lisäsin nyt mukaan väliotsikot.
2) Luonnonkosmetiikka ja kotimaisuus ovat minulle tärkeitä, vaikka läheskään kaikki ostokseni eivät sitä ilmennä. Ostopäätöksiini vaikuttavat myös toimivuus, hinta ja elämyksellisyys. Haluan kuitenkin korostaa tuotteiden joukosta ekologisempia ja kotimaisia vaihtoehtoja, joten tuotenimien lopuissa näkyy jatkossa tämmöisiä merkintöjä:

fi = Suomessa valmistettu
eco = Ekosertifioitu
 ♥ = Lempparituotteeni merkitsin tuttuun tapaan näin


Meikit & tuoksut

Lavera Fine loose mineral powder sävyssä Transparent | eco | ♥
Tämä oli ensimmäinen irtopuuterini sekä mineraalipuuterini. Purkki kesti pienen ikuisuuden, oli edullista (alle 20 €) ja lopputuloksesta tuli helposti hyvä. Korkkasin tämän jälkeen Flow Cosmeticsin mineraalipuuterin, joka vaikuttaa paljon hienojakoisemmalta. Lavera on kumminkin hintaluokassaan ei varsin mainio. Tämän sävy oli Transparent, mutta täysin läpikuultavaksi tätä en kuitenkaan kuvailisi. Voisin ostaa uudelleenkin.

Katy Perry's Mad Potion ♥
Mad Potion on kepeä tuoksu, jossa pääosassa on bourbon vanilja taitettuna puuterisella kukkaisuudella (mm. pioni) ja makeudella. Sanoisin, että tämä on vaniljatuoksuksi helposti lähestyttävä ja ainakin minulla tuoksu kesti iholla pitkään, vaikka Mad Potion onkin edullista hintaluokkaa. Sain tämän joululahjaksi vuonna 2015, ja tuoksu kesti koko ajan muuttumattomana. Voisin hyvin joskus hankkia tämän uudelleen arkituoksuksi (joskaan nyt juuri ei ole uusille vaniljaisille tuoksuille tarve).Hiukset

The Body Shop Fuji Green Tea shampoo
The Body Shop Fuji Green Tea conditioner

Fuji Green Tea -shampoo ja -hoitoaine on tarkoitettu normaaleille hiuksille. Onneksi nämä olivat matkakokoisia ja käytin niitä reissuilla satunnaisesti, sillä kuiville hiuksilleni näissä oli liikaa pesutehoa. Tuoksu oli kiva ja raikas, mutta ei varsinaisesti minusta muistuta vihreää teetä. Jotain kosteuttavampaa voisi ostaa samalta merkiltä matkakäyttöön.

Herman's Amazing Rosemary Mauve
Herman's Amazing Lydia Lavender
Kävin syksyllä kampaajalla värjäysasioilla monen vuoden tauon jälkeen. Tehtiin vaaleita raitoja ja siihen päälle laventelin värinen sävyte. Olen sittemmin muutaman kerran värjännyt kotona Herman’s Amazingin sävytteillä. Herman’s on vähän parjattu kestoltaan, mutta tartuinkin siihen juuri siksi, että haluan karttaa selkeitä rajoja ja ylläpitopakkoa. Näitä kahta sävyä sekoittamalla sain juuri mieleisen värin. Parhaan pysyvyyden olen saanut, kun olen pessyt edellisenä päivänä hiukset ja laittanut seuraavana värin kuiviin hiuksiin. Raidoissa sävy on kestänyt parikin kuukautta. Uudet purnukat samoja on jo ostettu, mutta houkuttaisi kohta kokeilla jotain muutakin merkkiä. (Herman’silla on kuitenkin ylivoimaisesti tyylikkäimmät pakkaukset.)

Four Reasons Nature Color mist | eco | fi | ♥
Tämä kosteuttava color mist oli aivan ihana ja siinä on hurmaava tuoksu. Tämä ekoversio on jonkin verran tyyriimpää kuin Four Reasonsin normilinjan vastaava tuote, mutta ajattelin tehdä nyt niin että ostan niitä molempia, niin olen 50/50 kiltti lompakolle ja luonnolle.

Four Reasons Argan Beauty Serum ♥
Tämä on ollut parasta kuiville latvoille. Seerumi levitetään kosteisiin hiuksiin pesun jälkeen. Pitkiin runsaisiin mutta kevyisiin hiuksiini on riittänyt hyvin pari painallusta eikä lopputulos näytä öljyiseltä. Four Reasonsin ekolinjan vastaavaa olen myös kokeillut, mutta se ei ollut yhtä sopiva.


Kosteutus & naamiot

Lush Cucumber eye pads
Näissä silmälapuissa oli kurkkua kerrakseen ja raikas tuoksu. Alkuun ne tekivät häiritsevän tunteen, sellaisen kuin olisi roska silmässä, mutta tarkistettuani ettei ärsytyksestä ollut näkyviä merkkejä, uskalsin jatkaa käyttöä. Pikkuhiljaa ne alkoivat tuntumaan paremmilta ja etenkin kesällä tämmöiset viilentäisivät. Brittien Lushilla ainakin yksi asiakas oli kommentoinut samasta häiritsevästä tunteesta jota koin. Suomen Lushilta löytyy paria muutakin silmälappua, joille saatan antaa mahdollisuuden, mutta must have -juttuja nämä eivät ole.

Sence Panda sheet mask
Tämä niinikään kurkkumehua sisältävä, virkistävä ja ihon elastisuutta lisäävä Normalin kangasnaamio oli yllättävän kiva ja jätti ihon ihanan pehmeäksi. 

Crazy Rumors Banana split huulirasva | eco | ♥
Nyt on kosteutustehot, tuoksu/maku sekä elämyksellisyys kohdillaan tässä huulirasvassa! Minulla on parhaillaan käytössä pari muuta Crazy Rumorsin huulirasvaa ja niistäkin on pelkkää hyvää sanottavaa.

Lush Sweet Wild Orange hand balm ♥
Sain tämän puoliksi käytettynä puolisolta, joka halusi talveksi tuhdimman käsirasvan. Käyttelin tämän sitten loppuun pikkuhiljaa työpäivien aikana. Siihen kosteusteho riitti ihan hyvin, voide imeytyi nopeasti ja oli riittoisaa. Appelsiinikarkkien tuoksu kruunaa kaiken.

Lush Yog Nog Body Milk
Mausteneilikkainen Yog Nog nojaa herkullisella tuoksullaan vahvasti talvikauteen, mutta body milkin kosteusteho ei ollut siihen riittävä. Saisiko Yog Nogin ensi talveksi vartalovoiteena?Suihku & kylpy

Lush Bat Art kylpypommi ♥
Bat Art odotti pitkään kaapissa päästäkseen käyttöön, mutta se ei haitannut. Kyply tuoksui siitä huolimatta Junk-parfyymiltä, eli mandariinilta, rosmariinilta ja salvialta. Kylpypommin sulamisessa veteen kesti yli 4 minuuttia, ja sitä oli kiva seurata. Ensin irtosi tumman violettia kimmeltävää väriä, ja loppua kohden mukaan tulivat myös sininen sekä vaaleanpunainen. Valmis kylpy oli syvän violetti ja hopeisen kimalteleva, eli erittäin noitamainen.

Lush Sleepy Bear kylpypommi ♥
Tässä kylvyssä en itse pulikoinut, mutta se tuoksui ihanalta. Sleepy Bear omaa minulle rakkaan Twilight-tuoksun, jossa päärooleissa ovat laventeli ja tonkapapu. Nallukka ei ottanut Bat Artin tavoin aikaa sulamiseen, vaan katosi lähes hetkessä veteen.

Lush Sparkly Pumpkin Shower Slime ♥
Tämä shower slime oli ihan parasta! Pari Lushin shower slimea käyttäneenä sanottakoon kuitenkin, että näiden säilyvyys ei ole yhtä hyvä kuin Lushin suihkugeeleissä. Suosittelen ottamaan shower slimen käyttöön viimeistään 3 kk ostamisen jälkeen. Ottaisin Sparkly Pumpkinin tuoksun mieluusti myös suihkugeeliin, parfyymiin tai vartalovoiteeseen.

Lush Comfort Zone suihkupommi (puuttuu kuvasta)
Tämä oli virheostos parillakin tapaa:
1) Huomasin vasta ostamisen jälkeen, että Comfort Zonessa on chian siemeniä ja Brittien Lushilla joku oli kommentoinut että ne on vaikea pestä pois iholta tai kylpyhuoneesta. Murskasin siis suihkupommin ennen käyttöä ja poimin pikkiriikkiset chian siemenet pois.
2) Kohta 1 saattoi vaikuttaa käyttökokemukseen, mutta tästä tuli siis suihkussa lähinnä semmoista vaahtoavaa tahnaa. Kylpypommeista tuttu elämyksellisyys oli siis kaukana. Sleepy-suihkupommia voisi vielä joskus kokeilla, mutta muutoin taidan panostaa mieluummin muihin tuotteisiin.

Flow Cosmetics Vanilla & Orange himalayan salt body scrub | eco | fi
Note to self: Älä hilloa luonnonkosmetiikan kuorintatuotteita vuosikausia. Ostin tämän 2019 elokuussa, jolloin avasin purnukan vain tuoksutellakseni tuotetta. Silloin siinä oli tosiaan ihana appelsiinin ja vaniljan tuoksu. Käyttöön tämä pääsi vasta 2022, jolloin jäljellä olivat vain kosteuttavien öljyjen tuoksut. Mukava tämä silti oli - karkeus oli juuri sopiva ja mukana oli reilusti kosteuttavia ainesosia. Juuri tätä ei ole Flow Cosmeticsilla enää mynnissä, mutta jotain muuta heidän vartalokuorintaansa pitänee jossain vaiheessa kokeilla.

Oriflame Cozy by the Fireplace bubble bath
Koska meillä ei ole ammetta, käytin tämän nestemäisen vaahtokylpyaineen suihkugeelin tapaan. Tämän pitäisi tuoksua vaniljalta ja kanelilta, mutta minulle tulee mieleen vaan jokin mausteinen omena. Ihan kiva tuoksu kuitenkin siis.


Oliko näiden joukossa sinulle tuttuja tuotteita? Kerro muuten myös, jos sinulla on jotain toiveita näihin Loppuneet-postauksiin rakenteen tai sisällön osalta! :)

2 kommenttia:

 1. Pitäisi kyllä ostaa enemmän laveraa, sehän on oikeasti aika hyvä merkki. Ihanasti tässä näitä Lushin tuotteita joista on aina ilo lukea. Kun kokeilin lushin lip maskin se pisteli niin huulia ja koko suun aluetta että parin minsan jälkeen lens roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavenran tuotteet on kyllä pääsääntöisesti tosi hyviä! :)

   Kiva että lukuisat Lush-arvostelut ei kyllästytä, se on nimittäin yksi mun ehdottomista suosikkimerkeistä. Mielenkiintoista, että sulla oli tuollainen kokemus siitä lip maskista. Onkohan noissa Lushin jelly-mallisissa sheet maskeissa sitten kaikissa jokin ainesosa, joka aiheuttaa monelle reaktioita tai ainakin tuntuu todella häiritsevältä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥