Sivut

sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Huhtikuun parhaat 2023

Maaliskuu oli ollut aika rankka, ja siitä toipuminen haukkasi aimo-osan huhtikuustakin. Nyt onneksi fiilikset ovat tasaantumaan päin ja huoli vähentynyt. Menee varmaan vielä hetki, että mielen kuormitus palaa täysin normaalille tasolle, mutta nyt jo huomaa että ajatus kulkee taas töissäkin ja keskittymiskykyä on paremmin.


Pizzeria Rehtori

Kuun alussa käytiin veljen muksun 2 v.-synttäreillä. Matkan varrella poikettiin Iitissä Pizzeria Rehtorissa. Entinen kansakoulu oli tilana mielenkiintoinen, palvelu loistavaa ja syötävissä maut kohdallaan. Kuvakollaasissa näkyy oma pizzani punajuurella ja Aurajuustolla sekä normaalilla pohjalla. Erityisesti Rehtorilla haluttiin käydä kuitenkin siksi, että heillä on itse tehty gluteeniton pizzapohja, jotka ovat aika harvassa. Aleksin arvion mukaan gluteenittoman pizzapohjan koostumus oli mainio, mutta koko normaalia pienempi. Kokonaisuutena kokemus oli kuitenkin niin hyvä, että varmasti mennään toistekin.

Grillaikausi avattu

Grillikausi päästiin korkkaamaan huhtikuussa! Pekoniparsaa, herkkusieniä, portobelloa, tomaattia, halloumia, hampurilaisia, kanaa ja taisin puolikkaan makkarankin syödä. En malta odottaa uusia perunoita ja porkkanoita ja vuohenjuustoakin olisi kiva kokeilla itse grillattuna sekä hampurilaisia naudan sijaan kasvispihvillä (suosituksia otetaan vastaan).

Leivonta

Huhtikuussa innostuin pitkästä aikaan leipomaan kunnolla. Kuun puolivälin paikkeilla kutsuin vanhempani kylään ja tein äitin synttäreitä varten pienen iltapäiväteekattauksen. Tarjolla oli kolmenlaisia voileipiä sekä kuppikakkuja. Sitten koitti oma syntymäpäiväni, jota varten tein juustokakun vähän semmoisella noidan puutarha -teemalla.

(Jos ihmettelit ensimmäisen kuvan oikeaa alanurkkaa, niin lisäsin siis Aleksin kolhiintuneeseen munkkiin sokerisilmät piristykseksi. Tästä lähtien sokerisilmiä pitää olla aina jemmassa hätätilanteiden varalta.)


Keväinen koti ja piha

Kevät on vähän piristänyt kotia sisältä, mutta erityisesti takapihaa. Viime vuonna perustetusta perennapenkistä suurin osa kasveista näyttäisi selvinneen yli talven, mikä on iso helpotus. Vaikka meidän piha on kompakti, on se silti tarjonnut runsaasti kukkia kevään ensimmäisille pörriäisille, josta olen tosi ylpeä. Idänsinililja, helmililja, pikkukäenrieska sekä viime syksynä istutetut krookukset ovat olleet mehiläisten ja perhosten mieleen.

Mentalisti Pete Poskiparran esitys

Eilen oltiin katsomassa livenä mentalisti Pete Poskipartaa. Setti aloitettiin perinteisemmällä taikatempulla, josta siirryttiin sujuvasti kohti ajatustenlukua, suggestioita ja muistamiseen liittyviä temppuja ja oli välissä yksi ohjelmanumero optista harhaakin. En ole ollut aiemmin katsomassa mitään vastaavaa, joten en tiennyt mitä odottaa, mutta kokemus oli ihan 6/5. Temput olivat todella kiehtovia ja mukana oli myös reilusti huumoria. Esityksestä kotiinviemisinä jäi kiinnostus oman muistin kehitykseen, koska tuntuu siltä että työ ja muut aikuisena olemisen kiireet ovat alkaneet verottamaan muistikapasiteettia. Pitänee jossain vaiheessa ostaa Arjen mentalisti -kirja.


Miten sinulla sujui huhtikuu?

2 kommenttia:

  1. Olisi kiva käydä joskus katsomassa se Maagikot jota oli mainostettu ihan telkkarissa. Mitä sitä jos ei mitään muutakaan harrasta! Me myös ehdittiin juuri yksi kerta grillata huhtikuun puolella 😁👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kokonaan missannut ton Maagikot-kiertueen mainoksen. Olis kyllä joskus kiva käydä katsomassa tuommoinenkin show jossa on useampia esiintyjiä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥