Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Heinäkuun parhaat 2024 + Infoa tulevista kuukausista

Heinäkuu jännitti etukäteen, koska silloin oli eron ensimmäinen vuosipäivä. Aloitin kuukauden todella väsyneissä ja stressaantuneissa merkeissä, mutta heinäkuu pääsi onneksi yllättämään positiivisesti. 

Kuun loppupuolta varjosti vanhempieni joutuminen auto-onnettomuuteen, mutta onneksi he selvisivät melko vähillä vammoilla. <3 Aineksia pahempaankin olisi nimittäin ollut. Sitä suuremmalla syyllä, pysähdyn nyt arvostamaan heinäkuun helmiä ja nauttimaan hyvistä asioista:

Kuvakollaasi heinäkuulta

Miniloma vanhempien luona

Kyläilin porukoilla muutaman päivän. Kävimme kirppareilla, vietimme päivän Helsingissä ja pitkästä aikaan jopa pelasimme vähän sulkapalloa äidin kanssa. Oli tosi mukavaa, kun pääsi ottamaan pienen irtioton omasta arjesta työkavereiden lomatuurailujen välissä.

Farkkutakki ja muut kirppislöydöt

Olen etsinyt mustaa tai vähintäänkin tummanharmaata farkkutakkia kirppareilta liioittelematta kaksi vuotta. Nyt sellainen viimein tuli vastaan ja hintaa oli 3,75 €! Takki tarvitsi kuitenkin hieman muokkaamista. Nyt siitä on hihat ja helma lyhennetty sekä yksi kangasmerkki kiinnitetty. Vielä täytyy lisätä toiseen povitaskuun vetoketju, niin farkkutakki on valmiina seuraavaan reissuun.

Lisäksi kirpparilta tarttui mukaan mm. Stephen Kingin Uinu uinu lemmikkini -kirjan painos syntymävuodeltani!

Lohja-päivä

Tein erään ystävän kanssa päiväreissun Lohjalle. Päivään mahtui monta luontopolkua ja paljon mukavia keskusteluja. Aloitimme reissun tsekkaamalla Torholan luolan ja jatkoimme siitä ihastelemaan Paavolan tammea. Tuo satoja vuosia vanha suojeltu tammi on ollut minun menolistallani jo vuosikausia, joten olin ihan onnesta soikeana nyt kun sinne pääsin. Välissä käytiin kahvittelemassa ja sitten vielä kiertämässä kaunista Liessaarta.


Loppuun vielä ilmoitusluontoiset asiat:

  • Halloween-kalenteri tulee tänäkin vuonna! 13 postausta sisältävä kalenteri starttaa lauantaina 7.10. ja uusi luukku aukeaa joka toinen päivä lokakuun loppuun saakka.
  • Pyhitän elokuun syksyn blogipostausten suunnitteluun, enkä julkaise silloin uusia postauksia.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Kolme satumaista vihreää luomuteetä Aarteelalta

Keväällä tutustuin itselleni uuteen teekauppaan nimeltä Aarteela, joka on perustettu 2022. Heillä sattui olemaan keväällä postikuluihin liittyvä tarjous, joten innostuin tilaamaan. Valikoima oli muista teekaupoista mukavan poikkeava ja tuotteet saapuivat minulle varsin nopeasti. Mukaan tuli myös yllätyksenä maistiaispussi!

Mainitsemisen arvoista Aarteelan valikoimassa on se, että kaikki heidän myymänsä tee on luomua. Kun valitset luomuteen, vähennät kehosi sekä ympäristön kemikaalikuormia ja pidät huolta luonnon monipuolisuudesta. (Tästä tuli mieleen, että voisin joskus tehdä postauksen siitä, millä periaatteilla ostan teeni. Kiinnostaisko?)

Tilasin Aarteelalta kuusi teetä, joista nyt keskitytään virheisiin ja valkoisiin laatuihin. Jätetään mustat syksymmälle, koska niissä on korkeampi haudutuslämpötila.

Kolme maustettua vihreää teetä lasikipoissa

Mustikka & Rosmariini

Tämän sekoituksen pohjana on sencha ja mausteena siinä ovat sitruunaruoho, rosmariini, luontainen mustikka-aromi, villimustikka, malva sekä limeöljy.

Huomioni tässä kiinnitti mielenkiintoinen yrtin ja marjan yhdistelmä. Tämä on sellainen kepeä satumetsätee ja rosmariini sekä mustikka ovat mielenkiintoinen kombinaatio. Jotain tästä makuelämyksestä mielestäni kuitenkin jäi uupumaan – vai oliko siinä sittenkin jotain liikaa? Olisiko esim. sitruunaruohon voinut jättää pois?

3½ / 5

Marjaherkku

Marjaherkussa pohjan luovat vihreä sencha, vihreä China White Monkey sekä valkoinen Pai Mu Tan. Sekoitus on maustettu luontaisilla aromeilla (vadelma, orvokki, mansikka), sekä vadelmalla ja malvalla.

Monet mansikka-aromilla maustetut teet ovat makuuni mehukattimaisen makeita, mutta tämä on toista maata. Marjaherkku on lempeän tasapainoinen, sopivan makeahko ja hillityn marjaisa. Orvokki on mielenkiintoinen ja ei niin yleinen lisä – en muista, että sellaista olisi ollut aiemmin. Mausteet antavat mukavasti tilaa myös itse teesekoituksen omalle maulle.

5 / 5

Ystävä lempeä

Tämän teen pohjana on sencha ja lisänä siinä on sitruunaruohoa, sitruunan- sekä appelsiininkuorta, laventelia, vaniljaa ja vaniljauutetta sekä luontaisia aromeja (appelsiini, laventeli, sitruuna).

Sitruuna ja laventeli sekä laventeli ja vanilja ovat verrattomia yhdistelmiä, joita ei kovin usein tapaa teessä. Ystävä lempeä on kerrassaan parhautta, ainakin näin laventelista tykkäävän mielestä.

5 / 5


Onko Aarteela sinulle tuttu?

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Uudet vaatteet 2024 1/2

Viime vuoden tapaan pidän tänäkin vuonna listaa ostamistani vaatteista. Ensimmäinen vuosipuolikas on nyt kulunut, joten on aika käydä sen osalta läpi havaintoja.

Taustaa

Seurannassa mukana ovat vaatteet aina alusvaatteista päällysvaatteisiin, sekä kengät ja puettavat asusteet. Korut, aurinkolasit ja laukut on rajattu seurannan ulkopuolelle.

Kokeilen nyt hieman erilaista toteutusta kuin viimeksi ja tarkastelen jokaisen vaatteen listaamisen sijaan kulunutta kuutta kuukautta kattotasolta.

Lukuja tammi-kesäkuulta

  • Hankitut vaatteet: 22 kpl
  • Kaupasta ostettu: 13 kpl (59 %)
  • Kirpparilta ostettu: 7 kpl (32 %)
  • Saatu: 2 kpl (9 %)
  • Rahaa kulunut: 262 €

Kaupasta ostettuja vaatteita oli nyt yllättävän paljon. Toisaalta niiden joukossa oli paljon sellaista, mitä ostan vain uutena – kolme paria sukkia, neljät leggingsit sekä kolmet rintaliivit, joista tulee yhteensä jo 10 kpl.

Rahaa kului mielestäni nyt melko paljon. Rintaliivit haukkasivat leijonanosan ja niihin meni liki 87 € sekä leggingseihin melkein 59 €. Niistä tulee yhdessä jo yli puolet kuluneesta summasta. Tällaisia perusvaatteita ei oikein voi olla päivittämättä, kun tarve vaatii – ellei halua kulkea ilman tukea ja housuja. :-D

Olen melkein kaikkiin ostoksiini tyytyväinen. Yhden trikoomekon erehdyin ostamaan kirpparilta sovittamatta. Sen malli ei ollut hyvä minulle, joten se on nyt omassa kirpputorikasassani odottamassa myyntiin pääsyä.


Mustat kävelykengät, t-paita sekä harness-asuste.
Eccon nahkakengät kirpparilta, harness Undergroundista ja bändipaita festareilta.

Mitä loppuvuonna tapahtuu?

Kirpputorille vaatteita valikoidessani löysin pari juttua, jotka saa muokkaamalla tai korjauttamalla käyttökelpoisiksi. Poistin yhdestä mekosta minua häirinneen yksityiskohdan, jotta mekko pääsisi käyttöön. Lisäksi yhteen kenkään pitää vaihdattaa vetoketju.

Kirpparihommia miettiessäni tuli myös selväksi, että vaatevalikoimassani on selkeitä aukkoja. Loppuvuodelle minulla ei ole varsinaista ostosbudjettia päätettynä, mutta säästömoodissa mennään edelleen. Olisi huippua, jos saisin pidettyä vuoden kokonaiskulutuksen 500 € hujakoilla. Ostoslistalla on ainakin:

  • Farkkutakki
  • Jakku
  • Toppatakki
  • Shortsit (farkku tai pellavasekoite)
  • Pyjamashortsit
  • Arkimekko placement printillä (kimppatilaus tapahtui jo kesäkuussa, mutta kulu muodostui heinäkuulle)

Lukuvinkki! Tänä vuonna vaateostoksiaan seuraa myös Arsenikkia aamutuimaan -blogin Dekadentti Irvikissa. Käykäähän kurkkaamassa.


Millaisia vaatteita olet ostanut alkuvuoden aikana?

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Synkiökodin kesä

 Kesällä luonto tuntuu olevan lähempänä – vaikka ihan yhtä lähellähän se on ympäri vuoden. Kesällä kuitenkin kynnys mennä ulos madaltuu, kun vaatetta tarvitsee vähemmän. Kesä näkyy myös sisustuksessa ja haluan omistaa sille nyt postauksen ja jakaa muutamia yksityiskohtia. En ole aikoihin kertonut blogissa kodin kesäjuttuja.

Metallisen koristeellisen lautasen päällä kynttiläasetelma

En omista erikseen kesäverhoja, -mattoja tai mitään muitakaan suuria juttuja. Luon kotiin kesäistä tunnelmaa pienemmillä esineillä, joista suurin osa on kotona esillä ympäri vuoden. Kun tavaroiden paikkoja vaihtaa ja niitä ryhmittelee eri tavalla, ne voivat muovautua yllättävän moneen teemaan, vuodenaikaan ja fiilikseen sopiviksi.

Kesällä kynttiläalustalla ei tule poltettua kynttilöitä, mutta teen siihen aina jonkin asetelman. Viime kesänä kirpparilta löytämässäni Iittalan Balladi-kynttiläkipossa on kauniita kaarevia ikkunoita. Ryhmittelin sen ympärille jokunen vuosi sitten Tigerista ostamani mehikasvi-kynttilät. Nyt ne muodostavat yhdessä pienen pihamaiseman olohuoneen pöydälle.

Keittiön pöydällä kurpitsakuvioinen muki jossa on pilli

Lämpimien kelien myötä käyttöön pääsi myös Starbucksin kurpitsakuvioinen halloween-muki. Se on ollut tosi kiva vedelle ja jääteelle.

Saaristolaishenkinen meriteema pitää valtavirran kesätrendeissä pintansa vuodesta toiseen. Siihen minun makuni ei taivu. Tykkään kuitenkin nostaa kesäisin esille kuriositeettikokoelmastani kiviä ja uutena juttuna nyt myös simpukoita. Kuvassa näkyvä simpukka on myöskin kirpputorilta.

Piikikäs simpukka kynttilänjalan päällä


Miltä sinun luonasi näyttää kesällä?