Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Uudet vaatteet 2024 1/2

Viime vuoden tapaan pidän tänäkin vuonna listaa ostamistani vaatteista. Ensimmäinen vuosipuolikas on nyt kulunut, joten on aika käydä sen osalta läpi havaintoja.

Taustaa

Seurannassa mukana ovat vaatteet aina alusvaatteista päällysvaatteisiin, sekä kengät ja puettavat asusteet. Korut, aurinkolasit ja laukut on rajattu seurannan ulkopuolelle.

Kokeilen nyt hieman erilaista toteutusta kuin viimeksi ja tarkastelen jokaisen vaatteen listaamisen sijaan kulunutta kuutta kuukautta kattotasolta.

Lukuja tammi-kesäkuulta

  • Hankitut vaatteet: 22 kpl
  • Kaupasta ostettu: 13 kpl (59 %)
  • Kirpparilta ostettu: 7 kpl (32 %)
  • Saatu: 2 kpl (9 %)
  • Rahaa kulunut: 262 €

Kaupasta ostettuja vaatteita oli nyt yllättävän paljon. Toisaalta niiden joukossa oli paljon sellaista, mitä ostan vain uutena – kolme paria sukkia, neljät leggingsit sekä kolmet rintaliivit, joista tulee yhteensä jo 10 kpl.

Rahaa kului mielestäni nyt melko paljon. Rintaliivit haukkasivat leijonanosan ja niihin meni liki 87 € sekä leggingseihin melkein 59 €. Niistä tulee yhdessä jo yli puolet kuluneesta summasta. Tällaisia perusvaatteita ei oikein voi olla päivittämättä, kun tarve vaatii – ellei halua kulkea ilman tukea ja housuja. :-D

Olen melkein kaikkiin ostoksiini tyytyväinen. Yhden trikoomekon erehdyin ostamaan kirpparilta sovittamatta. Sen malli ei ollut hyvä minulle, joten se on nyt omassa kirpputorikasassani odottamassa myyntiin pääsyä.


Mustat kävelykengät, t-paita sekä harness-asuste.
Eccon nahkakengät kirpparilta, harness Undergroundista ja bändipaita festareilta.

Mitä loppuvuonna tapahtuu?

Kirpputorille vaatteita valikoidessani löysin pari juttua, jotka saa muokkaamalla tai korjauttamalla käyttökelpoisiksi. Poistin yhdestä mekosta minua häirinneen yksityiskohdan, jotta mekko pääsisi käyttöön. Lisäksi yhteen kenkään pitää vaihdattaa vetoketju.

Kirpparihommia miettiessäni tuli myös selväksi, että vaatevalikoimassani on selkeitä aukkoja. Loppuvuodelle minulla ei ole varsinaista ostosbudjettia päätettynä, mutta säästömoodissa mennään edelleen. Olisi huippua, jos saisin pidettyä vuoden kokonaiskulutuksen 500 € hujakoilla. Ostoslistalla on ainakin:

  • Farkkutakki
  • Jakku
  • Toppatakki
  • Shortsit (farkku tai pellavasekoite)
  • Pyjamashortsit
  • Arkimekko placement printillä (kimppatilaus tapahtui jo kesäkuussa, mutta kulu muodostui heinäkuulle)

Lukuvinkki! Tänä vuonna vaateostoksiaan seuraa myös Arsenikkia aamutuimaan -blogin Dekadentti Irvikissa. Käykäähän kurkkaamassa.


Millaisia vaatteita olet ostanut alkuvuoden aikana?

2 kommenttia:

  1. Uskon, että pääset 500 euron hankintatavoitteeseen, sen verran hyvin alkuvuosi on mennyt. Valitettavasti meille naisille rintaliivit on pakollinen paha ja välttämättömät. En vieläkään ole seurannut vaatteiden ostelua viime vuosina sen enempää, tiedän, että ostan vain tarpeeseen ja kaikki vaatteeni ovat käytännössä yhdessä ikean lipastossa (jos riippuvia takkeja & mekkoja ei lasketa). Eli olen kyllä eliminoinut hyvin :) Myin paljon v. 2019 kirppiksellä, pidin kaksi kertaa Femmatorilla pöytää ja niistä sain hurjan hyvät myynnit ja ylijääneitä vaatteita vein sitten Uffin keräykseen. Olen siis myös osani tehnyt hyvää käyttökelpoisten vaatteiden kierrätyksellä ja jälleenmyynnillä. Nyt ei olisi kyllä käytännössä mitään vietävää kirppikselle ja vein tänä keväänä vaatekeräykseen kolme vaatekappaletta, jotka totesin huonoiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että tavoite toteutuu! :) Sun vaatetilanne kuulostaa musta tosi hyvältä ja hienoa että oot välttynyt hupiostelulta. Itse oon kans lähiaikoina vielämässä kirpparille monen vuoden edestä turhaa vaatetta myyntiin. Toivottavasti kauppa käy hyvin, jotta vaatteet pääsee uusille omistajille käyttöön ja itsellä vähenee turhan tarvaran pyörittely nurkissa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥