Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Synkiökodin kesä

 Kesällä luonto tuntuu olevan lähempänä – vaikka ihan yhtä lähellähän se on ympäri vuoden. Kesällä kuitenkin kynnys mennä ulos madaltuu, kun vaatetta tarvitsee vähemmän. Kesä näkyy myös sisustuksessa ja haluan omistaa sille nyt postauksen ja jakaa muutamia yksityiskohtia. En ole aikoihin kertonut blogissa kodin kesäjuttuja.

Metallisen koristeellisen lautasen päällä kynttiläasetelma

En omista erikseen kesäverhoja, -mattoja tai mitään muitakaan suuria juttuja. Luon kotiin kesäistä tunnelmaa pienemmillä esineillä, joista suurin osa on kotona esillä ympäri vuoden. Kun tavaroiden paikkoja vaihtaa ja niitä ryhmittelee eri tavalla, ne voivat muovautua yllättävän moneen teemaan, vuodenaikaan ja fiilikseen sopiviksi.

Kesällä kynttiläalustalla ei tule poltettua kynttilöitä, mutta teen siihen aina jonkin asetelman. Viime kesänä kirpparilta löytämässäni Iittalan Balladi-kynttiläkipossa on kauniita kaarevia ikkunoita. Ryhmittelin sen ympärille jokunen vuosi sitten Tigerista ostamani mehikasvi-kynttilät. Nyt ne muodostavat yhdessä pienen pihamaiseman olohuoneen pöydälle.

Keittiön pöydällä kurpitsakuvioinen muki jossa on pilli

Lämpimien kelien myötä käyttöön pääsi myös Starbucksin kurpitsakuvioinen halloween-muki. Se on ollut tosi kiva vedelle ja jääteelle.

Saaristolaishenkinen meriteema pitää valtavirran kesätrendeissä pintansa vuodesta toiseen. Siihen minun makuni ei taivu. Tykkään kuitenkin nostaa kesäisin esille kuriositeettikokoelmastani kiviä ja uutena juttuna nyt myös simpukoita. Kuvassa näkyvä simpukka on myöskin kirpputorilta.

Piikikäs simpukka kynttilänjalan päällä


Miltä sinun luonasi näyttää kesällä?

4 kommenttia:

  1. Ihania pieniä yksityiskohtia! Tuollaisen Starbucksin mukin tarvitsen itsekin <3

    Täällä mennään aika samalla sisustuksella ympäri vuoden, muutamaa satunnaista kausikoristetta lukuunottamatta (joulukuusi, kynttilät ja valonauhat pimeän aikaan). Olen liian pihi ja aikaansaamaton vaihtamaan verhoja tai pöytäliinojakaan kauteen sopiviksi, joten panostan sellaiseen mikä menee aina :D toisaalta rakastan teemajuhlia ja laitan silloin mieluusti viimeisen päälle - esimerkiksi Halloweenina kerään kätevästi kämpän jokaisesta kolkasta kaiken synkemmän koristuksen juhlatilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Aivan, siellä mennään sitten aika samankaltaisella kausisisustuksella kuin täälläkin. Pöytäliinoja en edes omista. :D Teemajuhlat tuo kivaa piristystä ja mahtavaa että hyödynnät ihan arkisisustukseenkin kuuluvia esineitä teemajuhlissa noin! <3

      Poista
  2. Hauskoja yksityiskohtia! Mun kesäsisustus näkyy lähinnä terassilla ja ulko-oven pielissä, kun sinne laittaa kesäkukkia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kukat ovenpielissä ja terassillahan on varsin riittävä kesäjuttu jo itsessään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥