Sivut

sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Kaksi matkamuistoteetä vertailussa - Dracula-tee ja Tallipihan tee

Hei vaan ja toivottavasti kaikilla teillä oli mukava juhannus! Oma juhannukseni kului mökillä hyvää ruokaa syöden ja mukavasta seurasta nauttien. Odottelen kovasti myös kesälomaani, jonka vietän kahdessa pätkässä heinä-elokuussa. Pientä reissuakin pitäisi nyt alkaa suunnittelemaan lomaa varten. Viime vuonna teimme kesälomamatkan Tampereelle ja nyt pureudutaankin terävillä kulmahampailla loppuihin kyseisen reissun teeostoksiin.

Käynti Tampereella ajoittui täydellisesti, sillä Dracula - Vampyyrit Vapriikissa -näyttely oli silloin viimeisiä viikkoja nähtävillä. Kävin näyttelyssä ihan kreivin aikaan (;D), koska Vapriikin matkamuistopuodin hyllyllä oli jäljellä yksi ainoa Dracula-teemainen tee. Toinen matkamuistotee löytyi Tallipihan suloisesta Suklaapuodista, jossa herkkuvalikoima on vertaansa vailla.


Tallipihan teessä pohjana on musta teesekoitus, joka on maustettu bergamottiöljyllä, Madagaskarin vaniljalla ja Italian applesiinilla (aromi). Kuulostaa hyvältä, eikö? Kyseessä on Demmer's Teehausin tekemä sekoitus - sen on pakko siis myös maistua herkulliselta, niinhän?

Lupaavasta etiketistä huolimatta tämä tee tuotti pettymyksen. Vaniljaa, appelsiinia ja bergamottia tästä teestä sai todenteolla etsiä ja tee maistui lähinnä vain todella tasapainoiselta mustan teen sekoitukselta. Demmer'sin teet ovat lähtökohtaisesti aina olleet hyviä ja maustetuissa laaduissa on ollut selkeä maku, joten veikkailen, että tässä kyseisessä paketissa oli jotain mennyt pieleen tuotannossa tai säilytyksessä. Ostohetkellä teellä oli kuitenkin päiväystä jäljellä yli kaksi vuotta ja se pääsi heti maisteltavaksi viime kesänä reissun jälkeen, joten aromien olisi kyllä pitänyt olla tallella. Loppuun tämä tulee kuitenkin käytettyä, siitä ei onneksi ole huolta! Pitänee seuraavalla Tampereen reissulla ostaa vielä toinen tällainen, josko sitten olisi parempi tuuri.


Dracula - Vampyyrit Vapriikissa -tee taas ylitti kaikki odotukseni. Synkiökotiin täydellisesti sopiva pussi kätkee sisäänsä teemaan sopivan veriappelsiiniteen. Sen pohjana toimii musta Ceylon, joka on maustettu appelsiininkuorella, aromeilla sekä värisalforinkukalla.

Tämä todella kaunis tee myös maistuu hyvältä. Kokeilin sitä ensin jääteenä kesähelteillä, ja siinä se toimi mahtavasti. Janojuomasta tuli upean täyteläinen ja raikas ja siitä tuli selkeästi esille veriappelsiinista tuttu hapokkuus. Dracula-tee toimi kuitenkin myös hyvin syksyllä kuumana juomana. Lämpimänä veriappelsiinin maku on hieman pehmeämpi. 6/5.

Juuri tätä teetä tällä pakkauksella ei ole saatavilla missään enään, mutta muutkin mustat veriappelsiinilla maustetut teet ovat varmasti loistava tärppi hellesään jääteeksi.


Oletko joskus ostanut reissulta matkamuistoteetä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥